Siirtli Kafe İşletmecisi: “Çalışanların Parasını Zamana Bölüp Verebiliyoruz”

Siirtli Kafe İşletmecisi:
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlardan sonra çalışanların maaşlarını ödemekte sorun yaşadıklarını belirten kafe işletmecisi Suat Tatlı, “Çalışanların parasını zamana bölüp verebiliyoruz. Maaş günü geldiği zaman al şu parayı idare et diyoruz.” dedi.

Vatandaşların evinde doğal gazını ve elektriğini açamadığını ifade eden Suat Tatlı, şunları söyledi: “Zamlardan sonra hiçbir şey aynı kalmadı. Yani sadece kafe değil yaşam biçimi koşulları değişti. Evinde doğal gazını, elektriğini açamayan insanlar var. Çalışanlar, iş verenler memnun değil yani bildiğin sömürü.”

“Aslında bu olaya zincir olarak bakmak lazım bir işletme zarar gördü mü diğerleri de zarar görüyor. Şimdi zam olduğu zaman tüketici alamıyor. Üreticide üretemediği için otomatikman bize yansıyor.” diyen Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle son elektrik ve doğal gaz zamlarından sonra burda harcadığımız para 2 katına çıktı. Kar marjı da düşünce yani kardan direkt zarara geçtik. Çoğu işletme kapatacak gibi görünüyor. Maalesef çalışanların parasını zamana bölüp verebiliyoruz. Eskiden ay sonunda direkt veriyorduk ama şimdi parça parça verebiliyoruz. Maaş günü geldiği zaman al şu parayı idare et diyoruz. İlerleyen günlerde kalan parayı denkleştirip anca verebiliyoruz.”

“Eskiden Kafede Oturmak Zevkti Şu an Lüks”

Tatlı, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Son gelen zamlardan sonra müşteri sayısı %40 azaldı ve hesaplar eskiye nazaran yüksek olmasına rağmen ay sonu bıraktığı kar çok düşük. Çoğu zamanda karda bırakmıyor. Gelen müşteriler de çok bir şey tüketemiyor. Eskiden kafeye oturmak zevkti şu an lüks oldu.”

Siirtli Kafe İşletmecisi: "Çalışanların Parasını Zamana Bölüp Verebiliyoruz"
Siirtli Kafe İşletmecisi: "Çalışanların Parasını Zamana Bölüp Verebiliyoruz"
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Kafe İşletmecisi: “Çalışanların Parasını Zamana Bölüp Verebiliyoruz”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!