SİİRTLİ GENÇLER ZEHİRLENİYOR NEREDESİNİZ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yıllardır bitmek bilmeyen uyuşturucu kullanımı her geçen gün artıyor. Uyuşturucu kullanımının başlıca sebepleri arasında ise işsizlik geliyor.

Siirt Valiliği tarafından açıklanan verilere göre son bir yılda uyuşturucudan 332 kişi gözaltına alınırken, 87 kişi tutuklandı.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2020 yılında düzenlenen operasyonlar sonucu 101 kilo 401 gram esrar, 29 kilo 61 gram metanfetamin, 4 kilo 644 gram eroin, 130 gram kokain ve 3994 uyuşturucu hap ele geçirdi.

“Basın Bülteni Görmekten Yorulduk!”

Vatandaşlar “Siirt İl Emniyet Müdürlüğü neredeyse her gün zehir tacirlerine operasyon başlığı altında basın bülteni geçiyor. Artık yeter! Bülten görmekten yorulduk. Çocuklarımızı bu ileten kurtarın. Emniyet göz açtırmıyor ama kullanım artıyor. Topyekün el atılmalı gençler bilinçlendirilmeli istihdam alanları açılmalı.” dedi.

“Uyuşturucu İle Mücadele Projesi Geliştirilsin”

Siirt Valiliği ve resmi kurumlar ortak hareket ederek uyuşturucuyla mücadele kampanyası başlatması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Siirt’teki yetkililerin artık buna bir el atması lazım. Çeşitli kamu spotları ve çalışmalarla gençlere madde kullanımının zararları anlatılsın.” dedi.

İşsizlik Gençleri Madde Kullanımına İtiyor

İşsizlik oranının yüksek olduğu Siirt’te boşta kalan gençler uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düşüyor.

Siirtli gençler, “İş yok, arkadaşlarımız yapacak bir şey bulamıyorlar. Bazılarını aileleri evden kovuyor işi gücü olmadığı için. Bu arkadaşlarımız uyuşturucu tacirleri tarafından kandırılarak madde kullanımına başlatılıyor. Birçoğu aynı zamanda satışını yapıyor üç beş kuruş kazanmak için. Yeni istihdam alanları açılırsa gençlerimiz bu tuzağa düşmekten bir nebze olsun kurtulur.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRTLİ GENÇLER ZEHİRLENİYOR NEREDESİNİZ?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!