Siirtli Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtli duayen gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Cumhur Kılıççıoğlu kimdir?

Araştırmacı-yazar. 19 Kasım 1938, Siirt doğumlu. Pervari’nin Gölgeli (Deştetan) köyündendir. İlköğrenimini İnönü ve Yeni (14 Eylül) ilkokullarında tamamladı. Ortaokul ve lise sınavlarını dışarıdan verdikten sonra TODAİE Sevk ve İdare Yüksek Okulundan mezun oldu. Memurluğa Orman İşletmesinde (1962) başladı. Valilik Planlama Müdürlüğü görevini on yedi yıl sürdürdü. Uzun yıllar, 1963 yılında Siirt’te kurduğu Mücadele gazetesini çıkardı.

Yazılarını Siirt’in Sesi, Şehir, Siirt’te Sonsöz, Siirt adlı gazetelerde yayımladı. Yenigün, Tanin, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet gazeteleri ve Anadolu Ajansının Siirt muhabirliğini yaptı. Siirt tanıtımına yönelik basılmış altı kitabı vardır.

Katılım dergisi bölge temsilcisi oldu. Ankara Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Basın Konseyi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) üyesidir. Türk Basın Birliği Siirt Şubesi Başkanlığı’nı yaptı. Anadolu Basın Birliği’nin kurucularındandır.

Gazetecilik hayatında 30’a yakın ödül kazandı. 55’inci hükümette Devlet Bakanı Prof. Dr. M. Salih Yıldırım’ın basın danışmanlığını yaptı. Mesleki yarışmalarda 50 yılda kazandığı 50 civarındaki ödül arasında Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin ödülleriyle, Muammer Yaşar Bostancı Haber Ödülü, Umut Vakfı Silaha Hayır Ödülü, Metin Göktepe 2001 Yılı Jüri Özel Ödülü ile Gayrettepe Rotary 2003-2004 Üstün Hizmet Ödülü de bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu Hayatını Kaybetti
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!