Siirtli Fırıncılar İsyan Etti! “Ekmek Çıkarmayacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtli fırıncılar zam talepleri reddedilince artan maliyetler karşısında ekmek çıkaramaz hale geldiklerini ve böyle giderse kepenk kapatacaklarını belirtti.

Siirt’te son günlerde zam gelmesi beklenen ekmeğe zam kararı çıkmayınca fırıncı esnafları toplanıp çalışmama kararı aldı. 2,5 TL’ye satılan ekmeğin 3,5 TL’den satılmasını isteyen esnaflar, bir an önce zam kararı çıkmasını istedi.

Bir araya gelen esnaflar, Fırıncılar Odası Başkanına çalışmalarını durdurduklarını bildirdi. Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi ise bir süre daha dayanmaları konusunda fırıncıları ikna etmeye çalıştı.

Ne Haber Ajansına konuşan fırıncı Şakir Şeker, “Bu şartlar altında çalışamayız. Çünkü un, odun, işçi, elektrik ve yakıtla başa çıkamıyoruz. Ekmeği biz 3,5 TL’den satacağız. İsterlerse bizi kapatsınlar. Ama böyle giderse biz karar almışız ekmek çıkarmayacağız. Millet sıkıntı yaşayacak.” dedi.

“Gücümüz Kalmadı”

Fırıncı esnaflarından Abdulselam Güneş ise durumun kendilerini kurtarmadığını belirterek, “biz arkadaşlarla bir araya geldik bu şekilde devam edilirse kapatmaya bile gidebiliriz çünkü çalışamıyoruz. Bekleyemeyiz. Gücüm kalmadı.” diye konuştu.     

“Siirt’te Kaos Çıkar”

Esnaf Necmettin Telvin ise, “İflasın eşiğine geldik. Unumuz bittikten sonra kapatacağız. Kim ne yapıyorsa yapsın artık.” dedi.

Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi ise esnafı sakinleştirmek istediğini belirterek, “Esnafımız diyorlar ki zarar ettiğimiz için bu şartlar altında çalışmıyoruz. Fırıncı esnafı kapatırsa Siirt’te kaos olur. Ekmek çıkmazsa olur mu?” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Fırıncılar İsyan Etti! “Ekmek Çıkarmayacağız”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!