Siirtli Esnaf: “Yaka Paça Dışarı Atılmayı Hak Etmiyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber: Bünyamin Aybek / Kamera – Kurgu: Yusuf ELİK

Siirt’in Bahçelievler Mahallesi’nde 14 esnafın bulunduğu bina, depreme dayanıksız olduğu iddia edilerek yıkılmak isteniyor. Aynı gerekçeyle sabah saatlerinde esnafın elektriği kesildi.

Bölgede bulunan esnaf ise, aldıkları karot örnekleri sonucunda binanın depreme dayanaksız olmadığını iddia ediyor. Esnaf, hukuki olarak bir karar verilene kadar işletmelerine elektriğin verilmesini talep ediyor.

Kendi aldıkları karot örneklerinin sonuçlarını paylaşan işletmeci Turan Okay, “Biz burada 14 esnafız. Haksız bir gerekçeyle elektriğimiz kesildi. Karot örnekleri çürük yerlerden alınmış. Deprem yönetmenliğine göre, 25 mpa altında olan binalar yıkılıyor. Bizim aldığım karot örneklerine göre 27-29 mpa arası çıkıyor” dedi.

Dava sonuçlanıncaya kadar işletmelerinde kalmak istediklerini ifade eden Okay, “Var olan malik ile sözleşmeyi alan müteahhit arasında mahkemeye intikal eden bir dava dosyası mevcuttur. Bu dava dosyası sonuçlanıncaya kadar ve bizim yasal haklarımızı aramız için enerjimizi toplamamızı talep ediyoruz” diye konuştu.

Dışarı atılmayı hak etmediklerini belirten Sebahattin Pelen, “Bizim açtığımız dava devreye girinceye kadar adli tatil bitinceye kadar işletmelerimizde kalmayı talep ediyoruz. Yaka paça dışarı atılmayı hak etmiyoruz” dedi.

Mağdur olduklarını ifade eden İzzet Aktaş, “Biz burada mağduruz. Sesimizi herkese duyurmak istedik. Kimse bizi dinlemiyor. Şu anda mağduruz. Elektriklerimiz yok. 150 kişiye yakın buradan ekmek yiyor. Yazık değil mi?” diye konuştu.  

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Esnaf: “Yaka Paça Dışarı Atılmayı Hak Etmiyoruz”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!