Siirtli Esnaf: “Bizim Ürünlerimiz Ünlü Markalara Göre Daha Pahalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtli esnaf, ünlü markalarla yarışan fiyatlar nedeniyle satışların azaldığını belirtti. Vatandaşların normal bir ürün almak yerine ünlü markaları tercih ettiğini söyleyen esnaf Zeynel Erçel, “Ünlü markaların ürünleri bile bizim normal ürünlerden daha ucuz olmuş. Bizde şu an bir gömlek 180 lira ama bilindik mağazalarda 150 lira, 100 lira” dedi.

“Millet Diyor Buradan Alacağıma Gidip Bilindik Markalardan Alırım”

Fiyatların yüksek olması nedeniyle satışların azaldığını belirten esnaf Zeynel Erçel, şunları söyledi: “Şu an fiyatların durumu aşırı yüksek. Biz alamıyoruz, millet de alamıyor. Mesela biz şu an malımızı satamıyoruz. Bizim ürünlerimiz markalara göre daha pahalı. Ünlü markaların ürünleri bile bizim normal ürünlerden daha ucuz olmuş. Bizde şu an bir gömlek 180 lira ama bilindik mağazalarda 150 lira, 100 lira. Azalan alış verişin en başlıca nedeni de bu. Millet diyor buradan alacağıma gidip bilindik markalardan alırım.”

“Eskiden İğne Atsan Yere Düşmezdi”

Bayramda bile yeterince satış yapamadıklarını söyleyen Erçel, “Bu bayramlar sanki normal bir günmüş gibi geçiyor. Ben bu dükkanı ilk açtığımda normal gün bile bu bayramdan daha çok kazanıyordum. O zamanlar çok kalabalıktı. Burada iğne atsan yere düşmezdi. Şu an fiyat yükselmiş millet alamıyor. Mesela 500 TL’ye bir pantolon, bir gömlek alıyor. Öyle olunca da kimse almıyor, bizim de işlerimiz düşmüş. Yaz geldi, öğrenciler de gitti. Zaten yerlilerimiz de almıyor, bilindik markalardan alıyor.” diye konuştu.

“Herkes Pahalılıktan Şikayetçi”                        

Çarşıda hareketliliğin olmadığını belirten ayakkabı satıcısı Muhittin Aydoğan, “Çarşıda bayram arifesinde bir hareketlilik vardı ama şu an ortam biraz sakindir. Sene 90-91’li yıllarda hareketlilik vardı ama şimdi öyle değil. Herkes pahalılıktan şikayetçi.” dedi.

“Esnaf Biraz Zor Durumda”

Günlü fiyat değiştiğini söyleyen Ömer Ulusal, şöyle konuştu: “Esnaf biraz zor durumda. Fiyatlar bayağı bir yüksek. Bunun fiyatı 100 liraysa dün 70 liraydı. Eskiden fiyat aylık değişirken şu an günlük saatlik değişiyor.”

Vatandaşın internet alış verişine yöneldiğinin ifade eden Abdulaziz Alçı, “Çoğu internetten alıyor. İnternet sahte mal satıyor onlara. 300, 400, 500 liraya alıyorlar biz burada 150 TL’ye satıyoruz. Diyorlar demek ki kazıklanıyoruz.” cümlelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Esnaf: “Bizim Ürünlerimiz Ünlü Markalara Göre Daha Pahalı”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!