Siirtli Emekli: “Emekli İkramiyesi 5 Binden Aşağısı Olursa Yetmez, Kuru Ekmek Yiyoruz Biz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtli emekli Abdulaziz Tunç, “Berbat valla yetmiyor bize. Üç milyar (3 bin lira) alıyorum nerede geçineceğim valla iki kişiye yetmiyor. Ne yapalım bizim elimizde bir şey var mı? Kaç senedir bir milyar (bin lira) veriyor. En az 5 milyar (5 bin lira), aşağısı olursa yetmez. Ne geçinmesi kuru ekmek yiyoruz biz” dedi.

Ek iş yapmak zorunda kaldığını belirten emekli vatandaş Hidayet Bavli, “10 milyar da yapsalar boştur. Köpek gibi geçiniyor nasıl geçinecek. Yani emekliye verdiği hiçbir şey yok ki. Bugün eğer beş litre ayçiçeği yağı 200 liraya dayanmışsa, bugün bir ekmek 2,5 TL, bir ramazan pidesi 5 liraysa söyleyecek laf yok. Bugün baktım icra bana gelmiş su borcumu ödememişim diye. Bugün eğer üç ay ödemezsen icra gelecek, elektriği bir ay ödemezsen elektriğin kesilecek, doğalgazı ödemezsen doğalgazın kesilecek. Böyle giderse biz gece bekçiliği de yapacağız. Ekstra dükkan çalıştırıyorum oda yetmezse başka iş bakacağız.” dedi. 

“Artık bir şey alamıyoruz” diyen Sabri Ceber, şunları söyledi: “Bu devirde bu zamda bence 10 milyarda az yani. Bir emekli insan eğer 5-6 kişi yaşıyorsa 10 milyar yetmez aylık. İkramiye ne veriyorlar şimdiye kadar bir milyar veriyorlar. Bundan sonra 5 milyar verseler iyi olur. Ancak o yeter. Pahallılık çok dokundu bize. Artık hiçbir şey alamıyoruz, domates alamıyoruz eve ekmek zor alıyoruz.”

5 bin TL’nin altında verilecek olan ikramiyenin yetersiz kalacağını söyleyen Abdulaziz Tunç, “Berbattır valla yetmiyor bize. Üç milyar alıyorum nerde geçineceğim valla iki kişiye de yetmiyor. Ne yapalım bizim elimizde bir şey var mı? Bir milyar veriyor ya hiç olmazsa iki verseydi normaldi. Yetmiyor. Onu da versin onu da vermiyor kaç senedir bir milyar veriyor. En az 5 aşağısı olursa yetmez. Ne geçinmesi kuru ekmek yiyiyoruz biz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Emekli: “Emekli İkramiyesi 5 Binden Aşağısı Olursa Yetmez, Kuru Ekmek Yiyoruz Biz”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!