Siirt’in Sorunları Meclise Taşındı

Siirt'in Sorunları Meclise Taşındı

Geçtiğimiz hafta Siirt merkez ve ilçelerinini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şehrin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı. Siirt’in Baykan ilçesinin Veysel Karani Beldesinde yaşanan mağduriyeti de gündeme getiren Tanal, “’Orada TOKİ’den iş yeri alan konut alan insanlarımız mağdur.” dedi.

Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:  ‘’Siirt’ten geldim. Siirt’teki tüm vatandaşlarımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine selam ve saygıları var. Siirt’te büyük sorunlar var. İstihdam sorunu var, işsizlik var, göç var ve Siirt merkezde müze yok. Aynı zamanda danışma büroları yok. Siirt’te eskiden çok tarihi battaniyeler dokunurdu. Bu unutulmak üzere. Bunun tekrardan canlanmasını istiyor. Aynı zamanda Veysel Karani beldemiz içerisinde geçen nehir var. Tüm pis sular oraya akıtılıyor. Bunun temizlenmesi lazım.’’

‘’TOKİ Mağdurlarının Mağduriyetinin Giderilmesi Lazım’’

Veysel Karani beldesinde TOKİ konutu alan vatandaşların mağdur olduğunu belirten Tanal, ‘’Orada TOKİ’den iş yeri alan konut alan insanlarımız mağdur. Veysel Karani’deki TOKİ mağdurlarının bu mağduriyetinin giderilmesi lazım. Nasıl diğer şehirlerde TOKİ yapılandırma yaptıysa aynı uygulamanın da Veysel Karani beldesindeki TOKİ’nin uygulamaya alınmasını talep ediyoruz.’’ dedi.

Exit mobile version