Siirt’in Rakibi Artık Batman

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büryan kebabı Siirt’in tescilli yemeği. Siirt ile Bitlis, büryan kebabı konusunda uzun yıllardır rekabet halinde. 2003 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından yemeğin tescili Siirt’e verildi. Kentte önemli bir sektör olan büryana Bitlis’in ardından Batman da ortak oldu. Batman’da art arda büryancılar açılıyor.

Siirt ile Bitlis’in büryan yarışı uzun yıllardır sürüyor. İki kent asıl büryanın kendi illerinde yapıldığını iddia ediyor. Bu rekabete son noktayı Türk Patent Enstitüsü koydu, yemeğin Siirt’e ait olduğunu tescilledi. Büryan kebabı son zamanlarda Batman’da da önemli sektör haline geldi.

Siirt'in Rakibi Artık Batman

Siirtli büryancılar, sektörün içinde bulunduğu durumdan memnun. Büryana olan talebin yüksek olduğuna dikkat çeken büryancılar, fiyatların yüksek olduğunu da belirtiyor. Siirtli büryancı Murat Kayaalp, “Şu anda durmuş fiyatlar. Temennimiz o ki, bu fiyatlar aşağıya çekilsin. İnşallah fiyatlar böyle kalır da asgari ücretlisi yer, fakiri yer, zengini yer” diyor.

Siirtliler Batman’a Taşınıyor

Büryan kebabı Batman ilinde de önemli bir sektör haline geldi. Nüfus potansiyelini fark eden büryancılar, Batman’a taşınıyor. Batmanlı büryancı Yakup Kaçmaz, kentteki durumu şöyle anlatıyor: “Batman’da talep daha çok. Ali Usta Siirt’teydi, o da Batman’da açtı. Siirt büryan evi açıldı. O da Siirt’ten geldi.”

Siirt'in Rakibi Artık Batman

“Siirt Yine de Büryanla Anılır”

Büryancı Murat Kayaalp, yemeğin ana vatanının Siirt olması nedeniyle kentin büryanla anılmaya devam edeceğini düşünüyor. Diğer illerde yapılan büryanın Siirt ile yarışamayacağını ifade eden Kayaalp, “Yaklaşık iki asırdan beridir burada büryan yapılıyor. Olabilir, diğer illerde duyduk büryan kebabı çıkarıyorlar ama bunu hep beceremiyorlar” diyor.  

Siirt'in Rakibi Artık Batman
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’in Rakibi Artık Batman
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!