SİİRT’İN KADERİ PANDEMİ KURULUNUN ELİNDE

SİİRT’İN KADERİ PANDEMİ KURULUNUN ELİNDE

Siirt, haftalık koronavirüs vaka tablosunda 27 il ile beraber orta risk gurubunda yer alıyor.

Düşük risk grubunda bulunan Şırnak, Hakkari ve Bitlis’ten sonra Siirt’te de normalleşme adımlarının atılması bekleniyor.

Normalleşmeye doğru adımlar mart atından sonra atılmaya başlanacak. Normalleşme sürecine geçişte il bazında kararlar alınacak. Bazı kriterlere bağlı olarak alınacak kararlarda en önemli ölçü vaka sayısı ve aşı oranları olacak. Vaka sayılarının düşük olduğu illerde kontrollü bir şekilde işletmeler açılacak. Haftalık koronavirüs vaka tablosuna göre mart ayının ilk haftasında normalleşme sürecine hızla girecek iller yüz binde 10’nun altında vaka sayısı ile Şırnak, Hakkari ve Bitlis olacak.

Siirt Orta Riskli İller Arasında

Siirt; Batman, Van, Mardin, Muş, Diyarbakır, Kars, Siirt, Afyonkarahisar, Çankırı, Iğdır, Gaziantep, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Uşak, Kastamonu, Kırşehir, Eskişehir, Denizli, Sivas, Isparta, Karabük, Bursa, Aydın, Çorum, Bilecik, Ankara ile beraber orta risk grubunda olan iller arasında.

Siirt’te Normalleşmeye Geçiş Sürecini İl Pandemi Kurulları Belirleyecek

Siirt’in de içinde bulunduğu orta düzey risk grubunda yer alan illerde ise haftalık vaka sayılarına göre il pandemi kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda farklı uygulamalara gidilebilecek ve kontrollü açılışın uygulanacağı alanlar değişiklik gösterebilecek.

Exit mobile version