Siirt’in Çamurlu Sularına SİSKİ’den Açıklama: Temizdir, İçilebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te son günlerde musluklardan çamurlu su aktığına dair bilgiler gelmesi üzerine Ne Haber Ajansı konuyu Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne sordu. SİSKİ yetkilileri, “herhangi bir su kirliliği söz konusu değil.” dedi.

Siirt şehir merkezinde son günlerde artan yağışların ardından musluklardan akan kahverengi suya şikayetler artıyor. Ne Haber Ajansına ulaşan vatandaşlar suların çamurlu aktığını ve endişeli olduğunu bildiriyor. Konuyla ilgili muhabirlerimiz Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne durumu sordu.

SİSKİ yetkilileri konuyla ilgili Ne Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz ki bizim iki hattımız var. Biri normal hat diğeri ise yağmur sularından gelen hat. Orada bir havuz var. Yağmur yağdığı zaman oradan bizim arıtmaya oradan geliyor. Oradan çamurlu geliyor. Tabi arıtmada belirli bir süzgeçten geçiyor. Aşırı çamurlu olduğu zaman tesise vermiyoruz. Biraz bekletiyoruz. Belirli bir olgunluğa geldikten sonra insanlara veriyoruz. Yani burada herhangi bir su kirliliği söz konusu değil ama mevsimsel yağışlardan dolayı biraz rengi değişiyor. O da topraklardan dolayı yani içilen bir sudur. Sağlıksal hiçbir problem yok. Açıkçası net söyleyeyim İnsanlarımızda da biraz hata var.  Normalde 6 ayda bir, yılda bir depolarını temizlemesi gerekiyor ama Siirt’in %90’ı yapmıyor. Siirt’te gelen su açısından hiçbir sıkıntı yok. Biz aylık olarak, haftalık olarak özellikle aylık olarak Sağlık İl Kurulu Teşkilatına zaten biz belirli bir meblağ veriyoruz. Onlar her hafta denetim sağlıyor. Sağlık açısından herhangi bir sıkıntı yok. Bu güne kadar asla suyla ilgili bir sıkıntı çıkmamıştır. Numunelerini yapmışızdır. Geçen sene Ankara’ya gönderdik ama bu mevsimde biliyorsunuz, yüzeysel sular olduğu için bir kısmı renk değiştirebiliyor. Muhtemelen bu saatten sonra düzelir ama ara sıra böyle yağışlar olduğu zaman başımıza geliyor.” denildi.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne ise kahverengi suyla ilgili herhangi bir ihbarın düşmediği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’in Çamurlu Sularına SİSKİ’den Açıklama: Temizdir, İçilebilir!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!