SİİRT’İN 15 YILLIK ÇİLESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Doğan Mahallesi’nde yaklaşık 15 yıldır çözülemeyen kanalizasyon sorunu vatandaşı isyan ettirdi.

Kanalizasyon boru hattının açıkta olması nedeniyle mahalle kokudan geçilmiyor. Özellikle yaz aylarında artan kanalizasyon kokusu nedeniyle mahalleli sokağa çıkamıyor. Hem gece hem de gündüz var olan koku özellikle akşam saatlerinde artıyor.

15 Yıldır Bu Çileyi Çekiyor!

Mahalleli, kokunun giderilmesi için Siirt Belediye Başkanlığı’na defalarca başvurduklarını belirtti. Aylar önce Belediye yetkililerinin kanalizasyon sorununun çözüleceğini söylemesine rağmen koku problemi devam ediyor. Mahallede bulunan çocukların kanalizasyonun yayında oyun oynamasının hastalılara neden olabileceğinden düşünülüyor.

Kanalizasyon sorunun yıllardır devam ettiğini belirten mahalle esnafı Yunus Kaymaz, “Bu sıcak havalarda balkonlara çıkamaz olduk. Dışarısı zaten çok sıcak, bir de kötü koku eklenince mahalle yaşanılmaz bir hale geldi. Yıllardır nasıl çözülemiyor bu sorun şaşkınlık içerisindeyiz. 15 yıldır bu sorun devam ediyor. Her yıl çözeceğiz diyorlar ama bir türlü çözülemiyor. Çocuklar kanalizasyonun yanında oyun oynuyor. Çocuk sağlığı hiçe sayılıyor. Kanalizasyonun dibinde park yapıldı kokudan dolayı kullanamıyoruz.” dedi.

Kanalizasyonun Yanında Park Yapıldı

Artan kanalizasyon kokuları yetmezmiş gibi kanalizasyon boru hattının hemen bitişiğinde Belediye tarafından park yapıldı. Kötü koku nedeniyle yapılan park kullanılamıyor.

SİSKİ: “15 Güne Sorun Çözülecek”

Siirt Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (SİSKİ) alınan bilgilere göre bölge çalışmaların başladığı sorunun 15 gün içerisinde çözüleceği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’İN 15 YILLIK ÇİLESİ
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!