Siirt Valisi: ”Siirt’te Vaka Artışının Nedeni Omicron”

Siirt Valisi: ''Siirt’te Vaka Artışının Nedeni Omicron''

10 Ocak Çalışsan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, son haftalarda vaka sayılarının arttığını belirterek ”Siirt’te günlük yaklaşık 80 vaka var. Bunların birçoğu Omicron varyantı.” dedi.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu 10 Ocak Çalışsan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Siirt Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Hacıbektaşoğlu, ayrıca şehirde son haftalarda artan vaka sayılarına dikkat çekerek şunları söyledi: ”Vaka sayılarında artış söz konusu. Vaka artış nedeni Omicron. Günlük ortalama 80 vaka var. Bunların birçoğu Omicron varyantı. Hastaneye düşme ve ölüm oranı yüksek olan bir varyant.”

Aşının önemine vurgu yapan Vali Hacıbektaşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Bu süreçte aşını büyük faydası var. Hatırlatma dozlarını olmamız lazım. Hepimiz aşı olduk ama hatırlatma dozlarını da olmamız gerekiyor. Yeniden ayağa kalkmamız lazım.”

Exit mobile version