Siirt Üniversitesinde “Babadan Oğla Kadro”

Siirt Üniversitesinde “Babadan Oğla Kadro”

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanının önce oğlunu yüksek notla mezun ettiği, ardından özel araştırma görevlisi kadrosu açtığı iddia edildi.

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Bölüm Başkanı olan baba Musa A.’nın oğlu Sait A.’ya özel araştırma görevlisi kadrosu açtığı iddia edildi.   

Elazığ’da Başarısız Siirt’te Başarılı Oldu!

2018 yılında Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği kazanan Sait A, 0.65 ortalamaya sahipken merkezi puanla babası Musa A.’nın bölüm başkanı olduğu Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesine yatay geçiş yaptı. Daha sonra bir buçuk yılda sahip olduğu 0.65 olan ortalaması pandemi sürecinde iddiaya göre babasının da destekleriyle 3.53’e çıktı. Yüksek diploma notunun yüksek lisans için gerekli olması nedeniyle Sait A.’nın notlarının yükseltildiği iddia edildi. Ardından mezun olan S.A, Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek lisans kazandı.

Oğluna Özel Kadro Açtığı İddia Edildi

Geçtiğimiz günlerde açılan ve yüksek lisans yapıyor olma şartı aranan araştırma görevliliği kadrosu için başvuru yapan iki kişiden ikinci olan Sait A, iddiaya göre babasının kontrolündeki komisyon tarafından değerlendirme sınavına tabi tutulacak. Araştırma görevliliği kadrosunun kazananı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Exit mobile version