SİİRT ÜNİVERSİTESİ YİNE BOŞ KALDI!

Siirt Üniversitesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisaslaşan Siirt Üniversitesi, 2020-2021 YKS sınav sonuçlarının ardından aralarında Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi gibi birçok bölümde kontenjanlarını dolduramadı.   

Bilimin Işığında sloganıyla eğitim veren Siirt Üniversitesinde birçok bölümün tercih dahi edilmemesi bölümlerin boş kalmasına neden oldu. Birçok öğrencinin ek yerleştirmelerde dahi tercih etmek istemediği Siirt Üniversitesinde ülke genelindeki başarı sıralamasında gerilerde olmasının da etkili olabileceği düşünülüyor.

Üniversitelere giriş puanlarının düşürüldüğü, bu yıla özel uygulanan iki ek yerleştirmede dahi bir sürü boş kalan kontenjanın; dolmayan veya hiç öğrenci alamayan bölümler olması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

TIP FAKÜLTESİ BİLE BOŞ KALDI!

Ek yerleştirmelerde 1 kontenjan açılan Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesine hiçbir öğrencinin yerleşememesi ülkedeki en garanti mesleklerden biri olan doktorluğun dahi tercih edilmediğini gösteriyor. Öte yandan tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşan üniversite, Ziraat Fakültesinin birçok bölümünde sıfır çekti. Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri bölümlerinin üç tercih döneminde bile kimse tarafından tercih edilmedi.

BİRKAÇ ÖĞRENCİNİN OLDUĞU BÖLÜMLER DE VAR!

Siirt Üniversitesi bünyesinde bulunan birçok bölüme sadece birkaç öğrencinin yerleştiği, Mimarlık, Mühendislik bölümlerinin de boş kaldığı ÖSYM listelerine yansıdı.

Listenin tamamına ulaşmak için:

ilk yerleştirme sonuçları

birinci ek yerleştirme sonuçları

ikinci ek yerleştirme sonuçları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT ÜNİVERSİTESİ YİNE BOŞ KALDI!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!