Siirt Temmuz’a Kadar Emarsız Kaldı

Siirt Temmuz’a Kadar Emarsız Kaldı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan MR (Emar) cihazının yenilenmesi nedeniyle bir ay boyunca hizmet verilemeyeceği öğrenildi.

Ne Haber Ajansının edindiği bilgilere göre Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan MR cihazının kullanımdan kaynaklı yıpranması nedeniyle söküldüğü yeni cihazın ise 20 gün içerisinde takılacağı öğrenildi. Bu nedenle hastalara Temmuz ayına kadar emar randevusu verilmediği belirtildi.

Konuyla ilgili Ne Haber Ajansına konuşan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Selahattin Vural, “Dünyanın en iyi MR cihazını Siirt’e getirdik. Bu cihaz Türkiye’de sadece 3-4 ilde var. Firmanın cihazı teknik olarak kurması 20 günü buluyordu bizler talep ettik 15 gün içerisinde takmayı planlıyorlar. Eski cihazın olduğu yere takılıp bağlantılarının bu şekilde yapılması nedeniyle bir süre bu hizmeti veremeyeceğiz.” dedi.

Tomografi Cihazı da Değişti

Başhekim Vural, “Sadece emar cihazı değil tomografi cihazını da değiştirerek vatandaşın hizmetine sunuyoruz.” dedi. Öte yandan acil durumlarda emar çekmesi gereken hastaların özel hastanelerde ücret karşılığında çekim yapıldığını da belirten Vural, “Bu durumu il müdürlüğümüze de bildirdik. En azından hastalardan fark alınmaması daha faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Exit mobile version