Siirt Tabip Odası Sağlık Bakanını İstifaya Davet Etti

Siirt Tabip Odası Sağlık Bakanını İstifaya Davet Etti

Siirt Tabip Odası Başkanı Engin Kılınç yaptığı basın açıklamasında, ‘’Sağlık Bakanı defalarca, her şeye rağmen ne yazık ki yine sessiz kalmış ve halen kalmaktadır. Sorumlu olduğu çalışanların hakları için sessiz kalan bakan görevini bir kez daha yapamamıştır. İstifası bizlere vereceği en iyi cevap halini almıştır.’’ dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev karar aldı. Siirt’te de açıklamalarda bulunan Siirt Tabip Odası, “Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır” açıklamasında bulundu. ’’Sağlıkta özelleşmeci, hastanelerimizi satan politikalara karşı bu uyarı G(ö)REVi’dir” dedi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ‘’İktidarın savunduğu uyguladığı sağlık sistemi toplum sağlığı sistemi toplum sağlığı için artık önemli bir risk halini almış; bu sistemin yürütülmesi olanaksızdır. Artık yaşamımıza bile mal olan bunca sorunumuzu duymazdan, görmezden gelen iktidar, aslında her şeyi görmektedir.

TBMM’de yaşanan bunca süreçte Sağlık Bakanı’na defalarca, yeniden yeniden seslenmemize rağmen ne yazık ki yine sessiz kalmış ve halen kalmaktadır. Sorumlu olduğu çalışanların hakları için sessiz kalan bakan görevini bir kez daha yapamamıştır. İstifası bizlere vereceği en iyi cevap halini almıştır.

İktidara ve Sağlık Bakanlığına çeşitli açıklama, eylem ve yürüyüşlerle anlatmaya çalıştık yine söylüyoruz. Salgın döneminde yaşamımızı da ortaya koyup vereceğimiz emeğin böyle/daha fazla değersizleştirilmesine izin vereceğiz. Toplum sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık görev zamanıdır.’’

Exit mobile version