Siirt Seçimlerinde Şok İddia!

Siirt Seçimlerinde Şok İddia!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen geçtiğimiz hafta Siirt ziyaretinin ardından bir televizyon programında konuştu. Ekmen Siirt’in Pervari ve Şirvan ilçelerinde kaymakam ve başsavcının seçmenlere baskı yaptığını, “Ak Parti dışında başka partiye oy vermeyin.” denildiğini iddia etti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerini işaret eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen bir televizyon programında Siirt’te seçmenlere baskı yapıldığını iddia etti. Pervari’de İyi Parti adayı İsmail Bilen’i işaret ederek kendisini terörize ettiklerini ve bürokratların Ak Parti’ye oy topladığını söyledi.  

“Şirvan ve Pervari’de Ak Parti Dışında Kimseye Oy Vermeyeceksiniz”

Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, “Cumhurbaşkanını seçim yasaklarından azade kılmak aslında son birkaç seçimdir uygulanan bir hal. Geçen hafta Siirt’teydim. Şirvan’da ve Pervari’de Kaymakamın, Başsavcının isimlerini ezberlemiş orada vatandaşlar. Bunlar geldiler bize baskı yaptılar Ak Parti dışında kimseye oy vermeyeceksiniz diye Ak Parti eşittir devlet ya da bütün seçenekler eşittir terör demişler. İyi Parti adayını terörize etmişler bırakın diğer klasik alışılageldiğimiz söylemleri.” dedi.

“İsimlerini Ezberlemişler, Hukuk Önünde Hesap Verecekler Mi?”

Pervari ve Şirvan’da yaşayan vatandaşların dönemin bürokratlarının isimlerini ezberlediğini belirten Ekmen, “Vatandaş isimleri ezberlemiş ve bana diyor ki yarın iktidar değişirse gelip benim köyümde bu baskı düzenini kuran x,y,z şahıslar hukuk önünde hesap verecek mi vermeyecek mi? Bana bunu söyleyin diyor. Vatandaşta bu duyarlılık var. Vatandaş bu devlet gücüyle ortaya konan baskıya zaten direnç gösteriyor.” Diye konuştu.

blob:https://www.nehaberajansi.com/a8a56e69-ef77-41a2-ac60-41948069a261
Exit mobile version