Siirt Seçime İşsiz Giriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşsizliğin en yüksek olduğu illerden biri olan Siirt’te seçime girilirken birçok parti kentteki işsizliği bitireceğini söylüyor. Peki, Siirtliler bu seçim vaatleri hakkında ne düşünüyor? İşte Ne Haber Ajansından Bünyamin Aybek’in haberi.

TÜİK verilerine göre işsizliğin en yüksek olduğu illerden biri olan Siirt’te seçim yaklaşırken adayların dilinden işsizlik düşmüyor. Siirtli vatandaşlar ise işsizliği acilen çözülmesi gereken bir problem olarak görüyor.

“Asgari Ücretin Altında Çalışılıyor”

Ne Haber Ajansının mikrofon uzattığı vatandaşlardan Ahmet Bayalı, “İşsizlik Siirt’te çok fazla. İş bulunduğunda bile asgari ücretin altında çalışılan çok fazla işyeri var aslında bu hukuken yasadışı. Ama umurlarında değil. İnsanların değeri çok azaldı mevcut hükümetten kaynaklı. Artık insanların kendi iradesine kalmış. Fazla mesai ücreti bile alınmıyor. 4 bin liralara çalışan insanlar var. İnsanlar artık bulundukları durumun farkına varıp iradelerini kullanıp bir cesaret gösterirlerse belki de bu seçimde bir şeyler değişebilir.” dedi.

Siirt Seçime İşsiz Giriyor!

“Kim İş Verirse Ona Oy Vereceğiz”

Çözüm vaatlerinin oylara yansıyacağını belirten Özkan Demir ise, “Kim iş olanağı sağlarsa ona oy vereceğiz. Vaatlere bakacağız işsizliği kim çözerse ona oy vereceğiz.”

Seçmenlerin farkındalık oranının azlığına vurgu yaparak bir şeylerin değişmeyeceğini söyleyen Hatice Avcı, “Bu durum ülkenin genel bir problemi zaten sadece Siirt değil. İnsanımızın farkındalık oranının çok az olduğunu düşünüyorum bu yüzden seçimde bir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü bir sürü üniversite var çok gereksiz bölümler var. Yeterli istihtihdam alanı yok olsa zaten bu kadar insan işsiz gezmez.” dedi.

“Seçimde Tokat Gibi Cevap Vereceğiz”

Seçim dönemlerinde iş vaatlerine sandıkta cevap vermeleri gerektiğini söyleyen Sadık Özer, “Seçimde bu işsizliğe tokat gibi bir cevap vereceğiz. Madem onlar bize bakmıyor bizde onlara bakmayacağız bu kadar net. Her seçim döneminde gelip buralarda yalan dolan atıp çeker gider evine. Onlar maaşını alır biz dedikodusunu yaparız. İşsizlik oranının yüksek olması bizim suçumuz değiş başımızdakilerin suçudur.” diye konuştu.  

Siirt Seçime İşsiz Giriyor!
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Seçime İşsiz Giriyor!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!