Siirt Milletvekilinden Bakana Gönderme: “Bu Konuya Değinmedi”

Siirt Milletvekilinden Bakana Gönderme: “Bu Konuya Değinmedi”

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Eruh ilçesi Kuşdalı köyünde eşinin akrabaları tarafından darp edilen Fatma Elçiçek’i evinde ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili bir mesaj paylaşan Sarıtaş, kenti ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın bu konuya değinmemesini “Bugün Siirt’te bol bol aileden, kadın haklarından, yatırımdan bahseden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir bu konuya hiç girmedi maalesef” sözleriyle eleştirdi.  

Fatma Elçiçek Eruh ilçesi Kuşdalı köyünde geçtiğimiz günlerde eşinin akrabaları tarafından darp edilmişti. Saldırganlar hakkında henüz bir işlem yapılmadığı öğrenildi. DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Elçiçek’i evinde ziyaret etti. Elçiçek’in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Sarıtaş, “Fatma ölümden döndü, hala sağlıklı bir şekilde konuşamıyor, kalıcı hasar olma riski var. Saldırganlarla ilgili hala bir işlem yapılmadı” dedi.  

Bakan Bu Konuyu Es Geçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt’i ziyaret etti. DEM Partili Milletvekili Sarıtaş, bakanının Elçiçek’in darp edilmesi konusuna değinmemesini eleştirdi. Sarıtaş, “Bugün Siirt’te bol bol aileden, kadın haklarından, yatırımdan bahseden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir bu konuya hiç girmedi maalesef” ifadelerini kullandı.

Sarıtaş, Konuyla İlgili Soru Önergesi Verdi

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Fatma Elçiçek’in darp edilmesi ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya cevaplandırması için soru önergesi verdi.

Sabahat Erdoğan Sarıtaş, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Kuşdalı köyünde 30 Ağustos gecesi Fatma Elçiçek isimli kadın eşinin erkek akrabaları tarafından evleri basılmak suretiyle feci şekilde darp edilmiştir. Bu olayla ilgili hiçbir saldırgan gözaltına alınmamış, tüm saldırganlar sadece ifadeleri alınıp serbest bırakılmıştır. Sadece son 6 ayda 205 kadının katledildiği, kadına dönük şiddetin her geçen gün arttığı bir ortamda bu saldırganların gözaltında tutulmaması ya da haklarında bir işlem yapılmaması anlaşılır bir durum değildir. Bir kadını öldüresiye dövüp hastanelik edenlerin aynı gün serbest kalması normal karşılanması mümkün değildir.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sorulan sorular şöyle:

1-Siirt’te gece yarısı ev basıp bir kadını öldüresiye darp eden olaydan haberdar mısınız?

2-Saldırganlar hakkında neden bir gözaltı kararı yoktur?

3-Bir insanı ağır yaralı hale gelecek şekilde darp eden saldırganlarla ilgili sadece ifade almak yeterli bir işlem midir, saldırganlar neden serbest bırakılmıştır?

4-Söz konusu olayla ilgili detaylı bir inceleme ve gerekli diğer adli işlemler yapılmış mıdır?

5-Failler serbest olduğu için saldırıya uğrayan kadının ikinci kez benzer saldırıya uğrama durumu açıktır, bunun için gerekli koruma tedbirleri alınmış mıdır?

Exit mobile version