Siirt Kısa Film Festivali Başlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek olan “Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali” 15 Ekim-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

İlki 2018 yılında yapılan “Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali” bu yıl 6.’sı gerçekleştiriliyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Siirt Valiliğinin ve Siirt Üniversitesinin katkılarıyla, düzenlenecek.

Geçen 6 Uluslararası film festivalinin başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Baran Mayda,“7. uluslararası kısa film festivalinde Siirt’teyiz. Festivalimiz 15 Ekim açılış 18 Ekim kapanış olarak düzenlenecek. Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Siirt Valiliğinin ev sahipliğinde ve Siirt Üniversitesinin büyük destekleriyle gerçekleşecek.  Festival danışmanımız Mahir hoca 7 yıldır olduğu gibi yine yanımızda bu 7 yılda başarıyla gerçekleştirdik. Bu yılda aynı özveri ve başarıyla tamamlayacağız” diye konuştu.

Festival Kapsamında çok ciddi sayıda sanatçının Siirt’e geleceğini söyleyen Mayda: Festival kapsamında çok ciddi sayıda sanatçı şehrimize uğrayacak. Leyla Ariyan gibi Cem Özer gibi Turan Kışlakçı gibi hem yazar hem oyuncu hem de yönetmen şeklinde bu dört günü değerlendireceğiz. Festivalin finalinde gurup yürüyüş olacak. Filistin temasıyla bu konseri düzenleyeceğiz” dedi.

Siirt Kısa Film Festivali Başlıyor

Ana temanın Gazze ve Filistin olduğunu ifade eden Mahir Özhan ise şunları söyledi:

“Siirt Üniversitesinin Mühendislik fakültesinde bulunan konferans salonunda çok kapsamlı ve zengin dolu dolu söyleşi programlarımız var. Ana temamız Gazze ve Filistin bunlarla ilgili belgesel ve söyleşiler var Bunun yanı sıra duyarlı olan birçok yazar ve düşünür Siirt’te olacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Kısa Film Festivali Başlıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!