Siirt Hekimsen: “Sıranın Bize Ne Zaman Geleceği Endişesi İçerisindeyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Hekimsen dün Konya Şehir Hastanesinde görevi başında iken bir hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Doktorlar, Karakaya’nın vefatının ardından 7-8 Temmuz tarihleri arasında hizmet üretmeme kararı aldı. Bugün de Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünen Siirt Hekim-Sen tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugüne kadar yazdığımız mektupları, yaptığımız basın açıklamaları görmezden gelen sayın bakanımızın sesimizi duymasını umuyoruz. Çıkardığınız şiddet yasası ile suçu katalog suçlar kapsamına alarak şiddeti önlemediniz. Hekimi öldürdükten sonra intihar eden failin suçu katalog suçlar kapsamında olsa ne olur, olmasa ne olur?

Hepimiz üzgünüz, kızgınız, sıranın bize ne zaman geleceği endişesi içerisindeyiz. Hepimiz kendimizi sahipsiz ve değersiz hissediyoruz. Hiç kimsenin umurunda olmadığımızı düşünüyoruz.

Şiddeti önleyici tedbirler almak. Yapana ceza vermekten daha etkindi, yapamadınız. X-ray cihazı, metal dedektörü öldürülen hekimlerin hayatından, yaralanan, darp edilen hekimlerin sağlığından daha mı değerliydi ki koyamadınız hastaneye?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Hekimsen: “Sıranın Bize Ne Zaman Geleceği Endişesi İçerisindeyiz”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!