Siirt Halk Kütüphanesi Nihayet Taşınıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce Ne Haber Ajansının gündeme getirdiği “Kütüphane Nerede” haberlerimizin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin konuyla ilgili açıklama yaptı. Tekin, yeni geçici kütüphaneye eylül sonuna kadar taşınacaklarını belirtti.

2014 yılında yakılan Siirt Halk Kütüphanesi yaklaşık 8 yıldır Güres Caddesinde bulunan bir binada geçici olarak hizmet veriyordu. Mevcut kütüphanenin yetersiz ve kullanışlı olmaması nedeniyle farklı bir noktaya taşınması kararlaştırıldı. Yine geçici olarak kullanılacak kütüphane binası müdürlük binası inşaatının bitmesiyle beraber asıl yerine taşınacak. 2024 yılında bitmesi planlanan yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası tamamlanana kadar İl Halk Kütüphanesi Bahattin Danış Caddesinde bir binada geçici olarak hizmet verecek.

“Eylül Sonunda Taşınıyor”

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin Ne Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Güres Caddesinde bulunan kütüphanenin yetersiz olduğu üzerine gelen şikayetler üzerine yeni kütüphane arayışına geçtik. Çabalarımız sonuç verdi. Daha ferah ve kullanışlı bir bina bulduk. 2+1 yıllık sözleşme yaparak mevcut kütüphaneyi Bahattin Danış Caddesinde bulunan bir binaya taşımayı kararlaştırdık. Eylül sonuna kadar taşıma işlemleri tamamlanarak geçici kütüphane burada hizmet verecek.” dedi.

Siirt Halk Kütüphanesi Nihayet Taşınıyor!
Siirt Halk Kütüphanesi Nihayet Taşınıyor!
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Halk Kütüphanesi Nihayet Taşınıyor!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!