Siirt Gelecek Partisinde Neler Oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Siirt il teşkilatı son günlerde yaşanan gelişmelerle gündeme oturdu. Önce Kadın Kolları Başkanı partisini de hedef alarak istifa ettiğini duyurmuş ardından özür dilemişti. Bugün ise İl Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Olayın Tüm detaylarını Ne Haber ekibi araştırdı.

Gelecek Partisi Siirt il teşkilatı peş peşe açıklamalarla gündeme geldi. Dün akşam saatlerinde Kadın Kolları Başkanı Jiyan Özalp’ın, “Parti Siirt’te bir tabeladan ibaret” sözlerinin ardından açıklama yaparak istifa ettiğini duyurmuştu. Ardından eski Kadın Kolları Başkanı Özalp fevri davrandığını ifade ederek açıklamasını geri çekmek istemiş ve bir özür videosu yayınlamıştı.

Bazı Gazeteciler Haberi Kaldırmak İçin Para İstedi!

Haberin yayılmasının ardından açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ve Jiyan Özalp’ın 2 ay önce istifasının alındığını bu nedenle haberi kaldırmalarını isteyen il yönetimine bazı haber kuruluşlarının abonelik veya para teklif edildiği öğrenildi. Bu durumu şantaj olarak değerlendiren il yönetimi ise konuyla ilgili hukuki süreci başlatacağını belirtti.

Eski Kadın Kolları Başkanı Jiyan Özalp Ne Haber Ajansı muhabirlerine istifa gerekçesini şu şekilde aktarmıştı, “Gelecek partisi Siirt olarak bir Geleceğinin olmadığına kanaat getirdim. Vermiş olduğum onca çaba ve emeğe saygı duyulmuyor. İl başkanının pasifliği ve koltuğunu doldurmaması şefkimi fazlası ile kırdı. biz 3 5 arkadaş ile tek başımıza bu zor şartlarda mücadele ettik lakin hep göz ardı edildi. sadece 3 5 arkadaş ile bir yere varılmaz. gelecek partisi Siirt’te bir tabela partisinden ibaret verilen hiç bir söz tutulmuyor.”

“Aylar Önce İhraç Edildi”

Açıklamanın ardından Ne Haber Ajansı muhabirleriyle görüşen Gelecek Partisi Siirt İl Başkanı Mehmet Ensarioğlu ise istifanın 2 ay önce yani 17.05.2022 tarihinde alındığını ve yönetimdeki bazı isimlerin partiden ihraç edildiğini belirtti.

İl Başkanı adına Gelecek Partisi Siirt İl Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Nasri Ensarioğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gelecek Partisi Siirt Eski Kadın Kolları Başkanı Jiyan Özalp basına vermiş olduğu demece istinaden: Kamuoyunu doğru bilgi vermek amacıyla ve milletimize duyduğumuz saygı gereği bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.

Basına verilmiş olan demeç maksadı aşmış doğrudan Gelecek Partisi ve Siirt İl Başkanı sayın Mehmet ENSARİOĞLU hedef göstermek suretiyle bilerek, karalama amacıyla yapıldığı açıktır. Bu iddiaların tamamı asılsız gerçekliği yoktur. Kaldı ki Jiyan Özalp yapmış olduğu açıklamanın akabinde hem İl Başkanlığından hem de Siirt Gelecek Partisi ailesinden özürlerini basın mensupları aracılığıyla iletmiştir.

Önemle belirtmek isteriz ki; 17.05.2022 tarihinde Jiyan Özalp kendi özel sebeplerinden dolayı kadın kolları başkanlığından istifa etmiştir. Bu yeni bir istifa olmayıp yaklaşık 2 ay önce Gelecek Partisi Siirt İl Başkanlığına sunmuş olduğu istifa dilekçesini kamuoyuna sunuyoruz.

Bu maddi ve hukuki gerçeği kamuoyuna duyurma ihtiyacını hissederken, gerekli yasal yollara başvuracağımızı saygılarımızla ifade ederiz.”

5
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Gelecek Partisinde Neler Oluyor?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!