Siirt Bu Ramazanı Çiğ Köftesiz Geçiriyor!

Siirt Bu Ramazanı Çiğ Köftesiz Geçiriyor!

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezlerinden olan çiğ köfteye gelen zamlardan dolayı hem esnaf hem de vatandaş şikayetçi.

Bu yılki ramazan ayının geçen senelere oranla düşüş yaşadığını belirten çiğ köfte esnafı Hamza Özçiçek, “Valla bu senelerde çiğ köfte satışlarında düşüş yaşadık. Hem ekonomik kriz olsun hem piyasada durgunluk olsun. Satışlarda durgunluk var. Maliyeti kesinlikle kurtarmıyor. Çiğ köftenin bu sene kilosu 120 TL oldu. Yani piyasaya göre en düşük fiyata vermeye çalışıyoruz. Maksat millet mağdur olmasın.” dedi.

Eski ramazan havasının olmadığını söyleyen Özçiçek, “Eski ramazanların havası kalmadı. Eskiye nazaran ramazan ayı normal gün gibi geliyor çünkü o neşe o heyecan kalmadı. Fiyatlarda çok muzdarip millet. Gelen yarım kilo alan müşteri 30 TL’lik almaya başladı. Fiyatlar olsun gramaj olsun bizi bayağı etkiledi. Hem bizi hem vatandaşı etkiledi. Seyyar satıcılar bize tabi engel oluyor. İşimizi de düşürüyorlar açıkçası çünkü biz burada hem kira veriyoruz hem vergimizi veriyoruz. Seyyar satıcı öyle bir şey yapmadığı için bizim önümüze geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version