Siirt Belediyesinden Baca Temizliği Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Belediyesi kış mevsimi öncesi muhtemel çatı yangını, doğalgaz ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla baca temizliği konusunda uyarılarda bulundu.

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yaptığı açıklamada, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların genellikle bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğine dikkat çekti.

Konut ve işyerlerinde kalorifer ve soba bacalarının periyodik olarak temizletilmesinin öncelikle can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirtilen açıklamada, vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıldı.

“Temizlenmeyen Bacalar Yangına Neden Olmaktadır”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bacalarda zamanla biriken katran maddesinin tutuşarak çatı yangınlarına sebebiyet vermektedir. Siirt’te kömür kullanan haneler için bu kontrolün yılda en az 2 kere yapılması büyük önem taşımaktadır. Doğal gaz baca temizliğinin de her yıl en az bir kere yapılması gerekiyor. Muhtemel gaz tepmelerinin ve zehirlenmelerin önüne geçmek için vatandaşlarımız baca temizliklerini yapmaları büyük önem arz etmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Belediyesinden Baca Temizliği Uyarısı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!