Siirt Belediyesi On Binlerce Lirayı Çöpe mi Attı?

Siirt Belediyesi On Binlerce Lirayı Çöpe mi Attı?

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi tarafından sokak hayvanları için yapılan kulübe ve mama kapları bir hafta içerisinde ortadan kaybolmuştu. Havaların yeniden soğumasıyla sokak hayvanları sığınacak yer ararken kulübelerin ortadan kaybolması “Siirt Belediyesi on binlerce lirayı çöpe mi attı?” sorusunu akıllara getiriyor.  

Ne Haber Ajansı daha önce de sokakta kalan hayvanlar için barınma desteği sağlanması gerektiğini gündeme getirmişti. Ardından Siirt Belediyesi piyasanın üzerinde fiyatlarla 10’un üzerinde kedi köpek kulübeleri inşa ettirerek kentin farklı noktalarına bıraktı. Dağıtımdan kısa bir süre sonra kulübeler ortadan kayboldu.

Vatandaşlar, her biri için ortalama bin TL harcanan kulübelerin akıbetini merak ediyor. “Şayet tahrip edildiyse neden onarılmadı veya neden kontrol edilmedi? On binlerce lira göz göre göre çöpe mi atıldı?” diyor.

Siirt Belediyesi tarafından yapılan “Siirt Belediyesi Kışa Hazır” başlıklı açıklamada, Siirt Belediyesi il merkezinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kış şartlarında yaşam koşulları zorlaşan kuşlar, sokak hayvanları ve yabani hayvanların da beslenebilmesi için de Veteriner Müdürlüğü tarafından da gerekli tedbirler alındı.”

Kış şartlarında yaşam koşulları zorlaşan sokak hayvanları için Siirt Belediyesi’nin nasıl bir adım atacağı ise bilinmiyor.

Exit mobile version