Siirt Belediyesi Olmayan Suyu Kesti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt uzun bir süredir susuz. Şehirde yaşayanlar su sorunu nedeniyle tepkili. Kentte ciddi bir susuzluk yaşanırken Siirt Belediyesi arıza nedeniyle var olan suyun da kesileceğini duyurdu.

Siirt’te yaz aylarının başlamasından bu yana ciddi bir susuzluk yaşanıyor. Şehrin neredeyse her noktasında musluklar akmıyor. Siirtliler hijyen konusundan problem yaşıyor. Siirt Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, çok nadir de olsa akan suların arıza nedeniyle kesileceğini belirtti. Yaşanan arıza nedeniyle bir günlük su kesintisi olacak.

İçme suyu temini sağlayan Hizan ve Hesko su kaynakları hattında bakım ve onarım nedeniyle 26 Temmuz tarihi itibariyle bir gün su kesintisi yaşanacak.

“Siirtliler Tepkili”

Yaşanan ciddi susuzluk mağduriyetleri beraberinde getiriyor. Siirtliler, sosyal medya üzerinden Ne Haber Ajansına gönderdiği mesajlarla tepkilerini şu şekilde ifade ediyor:

“Su sıkıntısı yaşıyoruz. Gerçekten dayanılmaz hale geldi artık. Buna bir çare bulunmalı. Belediyeyi arıyoruz. Su için cevap bile vermiyor. Çoluk çocuk… Ne hijyen ne temizlik kaldı bu yaz günlerinde.”

“Tam bir haftadır şebeke suyu akmıyor. Çamaşır makinasındaki çamaşırlarımız bitlenecek.”

“Mesela bir gün akşamüstü herkes elinde birer bidonla Belediye önünde su için protesto yapsa. Çünkü bıktık artık. Bu susuzluk yeter artık. Her sene daha kötüye gidiyor.”

“Birçok dere ve yedi büyük çaya sahip Siirt’te su sorunu yüzünden ilkel yaşama döndük. Hiçbir yetkiliden açıklama yok. Daha ne kadar ciddiye alınmayacağız. Bu kavurucu yaz günlerinde bizleri bir avuç suya muhtaç bıraktılar. Acilen çözüme yönelik adım atılması gerekiyor. Aksi takdirde hastalıkların ve susuzluğa bağlı sorunların önünü alamayacağız.”

“Bıktık artık çözüm bulsunlar.”

Siirt Belediyesi Olmayan Suyu Kesti

Ne Haber Ajansına susuzluk ile ilgili gelen mesajlardan bazıları

Alternatif Su Kaynakları Üretmede Geç Kalındı

Siirt Belediyesi tarafından yaz aylarında yaşanması muhtemel susuzluk için önlem alınmadı. Yaşanan ciddi su mağduriyetlerinin ardından alternatif su kaynakları için çalışmalar yapıldığı söylendi.

Siirt Belediyesi yaptığı açıklamada, kentte su sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla alternatif su kaynakları üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hesko ana kaynağında üç adet sondaj kuyusu çalışmasının da devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Devlet Su İşleri tarafından yatırım programına alınan Siirt İçme Suyu Arıtma Tesisi 2 kademe arıtma kapasitesinin artırılması ve üçüncü su kaynağı temini proje çalışmaları devam ediyor.” 

Tasarruf Çağrısı Yapıldı

Belediye, her yıl olduğu gibi bu yaz da alternatif su kaynakları üretmek yerine tasarruf çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “İçinde bulunduğumuz ciddi kuraklık döneminin kentimize insani amaçlı su teminin etkilerini en aza indirmek ve kentimizin tüm mahallerine verimli ve etkin bir şekilde su akışını sağlamak için vatandaşlarımızın yılın tüm zamanlarda suyu tasarruflu kullanmaları büyük bir önem arz etmektedir.” denildi.  

Önümüzdeki günlerde, yaşanan su sorunun çözüme kavuşturulup kavuşturulamayacağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Belediyesi Olmayan Suyu Kesti
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!