Yerine Kayyum Atanan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Işık: “Belediye Gelirini Yandaşlara Kadro Olarak Peşkeş Çekiyorlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Belediyesinin 46 sözleşmeli personel alımıyla ilgili Ne Haber Ajansına açıklamalarda bulunan yerine kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, “Belediyeyi işlevsiz hale getirmek ve kendi yandaşlarıyla kadroları doldurmak amacındalar. Siirt Belediyesi Kayyum yönetimi sözleşmeli memurların kadroya alım tartışmalarını fırsat bilip, hiç ihtiyaç yokken 46 kişiyi sözleşme ile işe başlattı.” dedi.  

Yerine kayyum atanan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Berivan Helen Işık, 46 sözleşmeli personel alımıyla ilgili Ne Haber Ajansına açıklamalarda bulundu. “Bu usulsüz alımların hesabı sorulacaktır” diyen Işık, şunları söyledi:

“Siirt Belediyesi Kayyum yönetimi sözleşmeli memurların kadroya alım tartışmalarını fırsat bilip, hiç ihtiyaç yokken 46 kişiyi sözleşme ile işe başlattı. Belediye gelirinin neredeyse tamamını yandaşlarına kadro olarak peşkeş çekiyorlar. Kayyum yönetimi 46 işçinin ön lisans ve lisans mezunlarına sözleşme yapıldığına dair duyumlar aldık. Alımlar boyutunda şeffaf olmadıkları için detaylara ulaşamıyoruz.”  

“Bizden Sonra Alımların Haddi Hesabı Olmadığını Çok İyi Biliyoruz”

Siirt Belediyesine alımları “yandaşlarını konumlandırmak” olarak tanımlayan Işık, “Bizim dönemimizde yaklaşık 740-760’a yakın personel mevcuttu. Bunlar hizmet boyutunda yeterliydi. Bizden sonra alımların haddi hesabı olmadığını çok iyi biliyoruz. Gelirin giderin bir birini karşılamadığını da çok iyi biliyoruz. İhtiyaç doğrultusunda alımlar olabilir lakin bu neye göre alınıyor? Liyakata göre midir, ihtiyaç doğrultusunda mı yoksa tamamıyla kendi rantsal dönüşümü sağlamak boyutu mudur? Kendi yandaşlarını konumlandırmak da diyebiliriz.” diye konuştu.

“Kayyumların Gaspıyla Beraber Alımların Haddi Hesabı Olmadığını Çok İyi Biliyoruz”

Kendi döneminden sonra çok sayıda işçinin alındığını belirten Işık, “Bizim dönemimizde gelir giderlerimiz halkla paylaşıyorduk. Kayyumların gaspıyla beraber alımların haddi hesabı olmadığını çok iyi biliyoruz. Şu ana kadar çok sayıda işçi alındığına dair bilgiler geliyor bize. Bunun doğruluğu var. Sorduğumuz zaman da bir karşılığını alamadığımız bir durum da söz konusu.” dedi.

“Taşınmazlar Halka Hizmet Verecek Alanlar Olması Beklenirken Satışa Çıkarılıyor”

Satışa çıkarılan taşınmazlarla ilgili de konuşan Işık, “Gelir gider noktasında zaman zaman propaganda geliştiriyorlar. Taşınmazlara ilişkin arsalarımız, tarlalarımız vardı. Bu alanlar halka hizmet verecek alanlar olması beklenirken satışa çıkarılıyor. Neden satışa çıkarılıyor. 150 bin nüfuslu Siirt ilinde ihtiyaçlara hizmet vermesi, parklar, kültürel alanlar olması gereken yerde bu arsalar satışa çıkartılıyor. Bunun amacını sorduğumuzda cevabını alamadığımız durumlar var. Belediyeyi işlevsiz kılmak istedikleri Siirt halkının da takdiri ve bilgisi dahilindedir.” ifadelerini kullandı.

Belediyeyi işlevsiz hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Berivan Helen Işık, “Bizim geçmiş açıklamalarımızda da bunu değindik. En kısa sürede gideceklerini bildikleri için Belediyeyi işlevsiz hale getirmek ve kendi yandaşlarıyla kadroları doldurmak amacındalar.” dedi.

“Taşınmazlara İlişkin İtiraz Yaptık”

Taşınmazların satılamaması gerektiğiyle ilgili itirazda buluklarını belirten Işık, sözlerinin şöyle tamamladı: “Taşınmazlara ilişkin itiraz yaptık. Meclis üyesi arkadaşlarla itiraz yaptık. Hukuki süreci de başlatmış olduk.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerine Kayyum Atanan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Işık: “Belediye Gelirini Yandaşlara Kadro Olarak Peşkeş Çekiyorlar”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!