Siirt 1 Yıl Daha Susuz Mu Kalacak?

Siirt 1 Yıl Daha Susuz Mu Kalacak?

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu kentteki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalarda, şehirdeki su sorununa dikkat çekerek yeni su kaynağı bulma ihalesinin önümüzdeki yıl yapılabileceğini söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, yeni su kaynağı arayışı içerisinde olduklarını belirterek, vatandaşların su israfı yapmamalarını istedi.

Hacıbektaşoğlu, “İki ana kaynağımız var. Biri Hizan suyu,  bir de Hesko suyu. Her iki kaynakta yüzde 60’a yakın azalma var. Su konusunda sıkıntı olduğunu biliyoruz. Münavebeli su vermek durumunda kalıyoruz. Siirt merkezdeki vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Ancak bütün köylerdeki, mahallelerdeki ve özellikle köylerimizdeki vatandaşların tüketime dikkat etmesi gerekiyor. Suyu çok dikkatli kullanmamız gerekiyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam ediyor. Burada Hizan su hattının su alma yapısının iyileştirilmesi için ihale yapıldı. Orada çalışmalar başlayacak. Bunun dışında ilave kaynak temini ve arıtma kapasitesinin artırılması çalışmaları var. Şu anda proje aşamasında, önümüzdeki sene yapım ihalesine çıkılabilir mi onun için uğraşıyoruz.” dedi.

Exit mobile version