“Şiirin Güzelliğini Anlatanlara Saygının Karşılığı Olarak Dergiyi Çıkardık”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt merkezli Ez Şiir Dergisi yayın hayatına başladı. Derginin kurucusu Hüseyin Yıldırım, Şiir pazarında tellallık yapanlara, şiirin güzelliğini anlatanlara derin bir saygının ve sevginin bir karşılığı olarak bu dergiyi çıkardık” dedi.

Dergi basılı olarak eline ulaştığı zamanki heyecan ve mutluluğunu dile getiren Yıldırım, “Basılı olarak dergi ilk elime ulaştığında aslında kitaptan farklı olarak bir sürü ismin olması sadece bu dergi evet kurucusu ve sahibi benim fakat sadece bu dergi benim değil. Orada ismi bulunan herkesin dergisi. Tabii bununla çok fazla heyecan, mutluluk, gururda duydum” diye konuştu.

“Şiirlerini Bir Yerde Yayınlama Fırsatı Olmayan Arkadaşları Bir Araya Getirdim”

Dergi fikrinin nasıl ortaya çıktığını aktaran Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“İlk dergi fikri aslında çok öncesinde şiirle ilgilendiğim için çeşitli arayışlara girdim. Fakat bir türlü yeterli derecede kişiye ulaşamayacağımı, bir dergi için yeterince eser bulamayacağımı düşündüm. Fakat zaman içerisinde aforizmalar kitabını çıkarınca edebiyat dünyasında bir ortam oluştu. Bununla beraber farklı kişilerle tanışma fırsatım oluştu. Genel olarak benim gibi şiir kitabı olmayan ve şiirlerini bir yerde yayınlama fırsatı olmayan arkadaşları bir araya getirdim.  Tabii bunların içinde daha önce şiirleri olan ve uzun süredir şiirle uğraşan arkadaşlarda var.” 

Derginin ismiyle ilgili konuşan Yıldırım, “Ez kelime anlamı olarak Kürtçede ‘ben’ anlamına geliyor. Bir de ez cümle dediğimiz yani kısacası anlamına geliyor. Her iki anlamda da kullanılıyor. Sloganımızda özetle şiir. Bu dergi sadece şiir barındırıyor. Şiirin birleştirici gücüne inanıyorum. Belki mevsim Ez Şiir olur, her yer şiir kokar” dedi.

“Şiirin Güzelliğini Anlatanlara Saygının Karşılığı Olarak Dergiyi Çıkardık”

Dergiden eser veren Harun Ekinci, “Şiire ilgiliyim. Çok sevdiğim bir kadın vardı. İlgim oradan doğdu. Bir de annemin rahatsızlığı vardı o da etkili oldu. Şiir yazmak sandığımız kadar basit bir olay değil” diye konuştu.

“Şiirin Güzelliğini Anlatanlara Saygının Karşılığı Olarak Dergiyi Çıkardık”

“Benim İçin Güzel Bir Başlangıç”

Ez Şiirin kendisine iyi bir deneyim kattığını belirten Şiyar Özdemir, “Bir arkadaş aracılığıyla Ez Şiir’e katıldım. Benim için güzel bir deneyim, güzel bir başlangıç. Şiire ilgim aslında küçüklükten beri var ama yaklaşık 3 yıldır şiirle uğraşıyorum” dedi.

“Şiir her zaman benimle olacak” diyen Özdemir, “Şiir benim için önemli bir noktada fakat kendimi şair olarak tanımlamam güç bir şey. Şiirle devam edeceğim muhtemelen.  Şiir tek odak noktam olmayacak fakat her zaman benimle olacak. Bir fabrika işçisinin ya da bir doktorun, avukatın şiir yazması normal bir şey çünkü şiir her yerde” ifadelerini kullandı.

“Şiirin Güzelliğini Anlatanlara Saygının Karşılığı Olarak Dergiyi Çıkardık”
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Şiirin Güzelliğini Anlatanlara Saygının Karşılığı Olarak Dergiyi Çıkardık”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!