Sebze, Meyve Bol Vatandaş Az Alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım ayının soğukları kendini göstermesi ile birlikte kış mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler tezgahlarda ki yerini aldı.

Soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Kış aylarında bolca tüketilen sebzeler ve meyveler Şanlıurfa  Bahçelievler semt pazarında tezgahları doldurmaya başladı. Ancak fiyatları pazarcılar uygun bulurken, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Renkleriyle göz kamaştıran meyve ve sebze fiyatları bu hafta semt pazarında domates 25 lira, salatalık 15 lira, patlıcan 10 lira, Patates 13 lira, soğan 10,  yükselişte zirvede olan sarımsak ise kilosu 80 lira dan tezgahlardaki yerini aldı.

 “Elimizdeki Ürünleri Akşama Kadar Satabiliyoruz”

Semt pazarında durumun iyi olduğunu ifade eden pazarcı esnafı  Ramazan Ramazan, “ Semt pazarında sebze ve meyveler çok, ürünler ucuz, bu hafta domates biraz yüksek nedeni ise tarla domatesi kalmadı serada yetişen ürünler de daha olmadığı için bu hafta domates yükseldi. Domates 25 lira, salatalık 15 lira, patlıcan 10 lira fiyatların uygun olmasına rağmen vatandaş pahalı buluyor. Alış ve gelişini bilmeden her şeye pahalı diyorlar, elimizdeki ürünleri akşama kadar satabiliyoruz” dedi.  

“Semt Pazarının Şampiyonu Sarımsak”

Pazardaki fiyatların normal olduğunu sadece domatesin yüksek olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Abdulkadir Yüksek Yayla, “Patates ve soğan satıyorum, fiyatları gayet uygun. Patates 10 liradan başlıyor 13 liraya kadar soğan ise 7- 10 lira fiyatların böyle olması gayet de normaldir. Asgari ücretin yükselmesi ile bir her şeye zam geliyor artık eskisi gibi 1200 lira 1300 lira aylık alan kimse kalmadı. En kötü ihtimal bir aile 10-15.000 lira para alıyor sebze ve meyve fiyatlarını da yükselmesi gayet de normaldir, bu haftanın şampiyonluğu sarımsak fiyatı ise 80 lira” ifadelerinde bulundu.

“Her Şey Ateş Pahası”

Tezgahların dolu olmasına rağmen alacakları sebze ve meyveleri, tek tek ihtiyacı kadar ya da yarım kilo ile bir kilogram aralığında satın aldıklarını, yüksek fiyatlar nedeniyle alışverişlerini ellerinden geldiğince kısıtlamaya çalıştıklarını belirten Müslüm Kalkan , “Her şey ateş pahası ben emekli memur olduğum halde hiçbir şey alamıyorum aldığım aylık yetmiyor. Bir aile bütçesine hesap edersek meyvesinden tut sebzesine kadar en az 2.000 liradan aşağı çıkamazsınız” diye konuştu.

Urfanatik – Özlem GÜLEBAK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sebze, Meyve Bol Vatandaş Az Alıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!