Savaş Altın Fiyatlarını Etkiledi

Savaş Altın Fiyatlarını Etkiledi

İsrail ve Filistin arasındaki savaş sonrası altın fiyatları yükseldi. Altın fiyatların daha da yükselmesini beklediklerini belirten kuyumcu Cahit Özçelebi, vatandaşın altın aldığını söyledi.

Savaş sonrası altın fiyatlarının arttığını belirten kuyumcu Cahit Özçelebi, “Altın fiyatları tün dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkiledi. Özellikle de altın fiyatlarını etkiledi. Altın fiyatı savaştan önce gramı 1680 TL iken birdenbire 1780 TL oldu hatta şimdi 1800 TL seviyelerinde. Savaşın sürmesi ile birlikte daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Faizin yükselmesine rağmen altın fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Özçelebi, “Faizlerin yükselmesi bile altın fiyatlarını durduramadı. Üzerine savaşta eklenince altın fiyatları neredeyse gram başı bir kilodan gram başı 1 kilodan 100 bin TL fark etti.” diye konuştu.

Kuyumcu Cahit Özçelebi

Vatandaşın altının daha da yükseleceği düşüncesiyle alım yaptığını belirten Özçelebi, “Tabii ki işleri etkiliyor. Milletin alım gücü zaten azalmıştı. Alıcı ve satıcı ne yapacağını bilmiyor. Herkes bakıyor ki birdenbire cumhuriyet altını savaştan önce 11200 TL’ydi. Savaşın hemen ertesi günü 12000 TL oldu. Bu sefer almayanlar pişman oldu, alanalar yaşadı. Vatandaş şu an bir ikilemde ama daha çok alanlar var.” dedi.

Exit mobile version