Sarıtaş: “Kadınlar Olarak Mücadelemizden Bir Adım Geri Atmayacağız”

Sarıtaş: “Kadınlar Olarak Mücadelemizden Bir Adım Geri Atmayacağız”

HEDEP Siirt’te Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

HEDEP Siirt Kent Meydanı’nda Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Hatice Tay, şunları söyledi:

“25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününü kadınlar olarak alanlarda, sokaklarda, meydanlarda erkek devlet şiddetine karşı direniş ile mücadele ile karşılıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinde dünyanın dört bir yanında yaşamını yitiren kadınları saygıyla, özlemle anıyoruz. Yine ulus devletlerinin savaş politikaları sonucunda Afganistan’da rojhelatta, Filistin’den rojavaya kadar gerçekleşen saldırılarda yaşamını yitiren kadınları, çocukların haklarının acısını yaşıyor, paylaşıyor kadın dayanışmasını yükseltme sözünü yineliyoruz.”

Basın açıklamasında söz alan HEDEP Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş ise, “Sabahat Erdoğan Sarıtaş: Bir 25 Kasım’a daha girerken maalesef erkek devlet eliyle, üniforma şiddetiyle sokakta, koca eliyle, sevgili eliyle yüzlerce kadın şiddete maruz kaldı ve maalesef yüzlerce kadında hayattan koparıldı. Bize biat kültürünü dayatan her türlü sömürüyü dayatan bu sisteme karşı kadınlar olarak mücadelemizden bir adım geri atmayacağız.” dedi.

Exit mobile version