“ŞANS ESERİ YAŞIYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te Koronavirüs test kuyrukları artan vakaları gözler önüne seriyor. Test kuyruklarında bekleyenler “burada sıraya sağlam giren kovid çıkar” diyor.

Türkiye’de koronavirüs tablosu ağırlaşırken her geçen gün vaka ve ölüm sayılarında rekor kırılıyor. Salgının boyutu hastane önlerindeki koronavirüs test kuyruklarında da görülüyor.  Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kovid-19 polikliniklerini ve test kuyruklarını dolaştık. Sırada bekleyenler “Bu sıraya sağlam giren kovid çıkar” diyor.

Geçtiğimiz günlerde Ne Haber’e açıklamalarda bulunan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fevzi Bircan Özkan da Siirt’teki vaka artışlarına dikkat çekip tedbirleri arttırmak gerektiğini belirtmişti. Şehirde artan vakaları önlemek amacıyla Siirt İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu da denetimleri sıklaştıracak kararlar alıyor fakat hiçbir tedbir vatandaşın sokağa çıkmasına engel olamıyor. Bu durum Siirt’te artan vakaların önüne geçilemediğini gösteriyor.

Ne Haber ekibi hastaneye giderek araştırmada bulundu. Hastanenin sabah saatlerinde yoğun olduğunu görüntüleyen ekibimiz, Kovid-19 için sırada bekleyen insanlarda bir endişe ve panik havası olduğunu da gözlemledi.

Test sıralarında zaman zaman fiziki mesafe nedeniyle de tartışmalar da yaşanıyor. Burada bekleyen hastaların test yaptırıp çıkmaları bazen bir saati buluyor. Hafta sonları ise bu sıranın daha da azaldığı söyleniyor.

Temaslı vatandaşlar ve belirtisi olanlar test için hastanenin yolunu tutmak zorunda kalıyor fakat Siirt’te birçok vatandaş toplu ulaşım araçlarıyla hastaneye gidebiliyor. Böylece virüsün yayılma ihtimali artıyor. Fiziki mesafe kurallarının da hiçe sayıldığı ortamlarda tedavi için gelen hastaların kovide yakalanmadan hastaneden çıkmaları ise imkansız gibi gözüküyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“ŞANS ESERİ YAŞIYORUZ”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!