Şanlıurfa’da 63 Metrelik Rekor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Üniversitesi, Oryantasyon Günleri Etkinliği kapsamında yöresel lezzetlerin tadına bakma ve 63 metrelik çiğköfte dürüm yapma rekor denemesi yaptı.

Oryantasyon Günleri Etkinliği kapsamında, Osmanbey Kampüsü’nde öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerden biri de yöresel lezzetlerin tadına bakma ve 63 metrelik çiğköfte dürüm yapma rekor denemesiydi.

Şanlıurfa’da 63 Metrelik Rekor!

Üniversite kütüphanesi önünde bir araya gelen öğrenciler, müziğin ritmiyle eğlenceli anlar yaşarken, deneyimli ustalar da çiğköfte yoğurdu. Halfeti Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümleri öğrencileri, lavaş ekmekleri masalara dizdikten sonra şefler, yoğrulmuş çiğköfteyi ekmeklere yerleştiriyorlardı. Yaklaşık yarım saat süren bu emek sonucunda çiğköfte dolu dürümler hazır hale geldi ve şefler, kesip öğrencilere ikram etmeye başladı.

Kimileri için etli çiğköfte deneyimi acı olabilirken, bu yöreye aşina öğrenciler çiğköftenin aslında çok acı olmadığını ifade etti.

Şanlıurfa’da 63 Metrelik Rekor!

Urfanatik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da 63 Metrelik Rekor!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!