Ramazan Öncesi Ekmeğe Zam Gelecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtli fırıncılar, maliyetlerinin kurtarmadığını ve Ramazan öncesi zam beklediklerini belirtti.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber birçok şeye zam bekleniyor. Fırıncılar da artan maliyetlere dikkat çekerek zam gelebileceğini söyledi. Vatandaşlar ise ekmek fiyatının halihazırda yüksek olduğunu ve zam gelmemesi gerektiğini belirtti.

Maliyetlerin arttığını ve işçi masraflarını kendi ceplerinden ödediklerini söyleyen fırıncı Özgür Aksu, “Son 5-6 aydır bu işin içine girdim bende. Durum valla bilindiği gibi değil, öyle kazanıyorlar diye bir şey yok. Durumlar biraz sıkıntılı. Maliyetler artıyor, işçilerin maliyeti artıyor. Haliyle bizimde cebimizden gidiyor ne yazık ki. Ekmeği biz halka en ucuz maliyetle ulaştırmaya çalışıyoruz ama odun fiyatlarıdır, hamur fiyatlarıdır derken biraz problemli oluyor açıkçası. Ekmek şuan 3 buçuk lira büyük şehirlerde bildiğim kadarıyla 5 liraya falan çıkıyor. Biz de çekiniyoruz halka karşı sitemde bulunmaya ama bir yerden sonra bir şeyler olması lazım yani.” dedi.

Zam konusunda fırıncıların yararına bir durumun olmasını temenni eden Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Henüz bir fikrimiz yok yani şuan sadece standart olan un fiyatları var onu biliyorum ama onun dışında mayasıdır, buzudur her şeye bir zam geliyor ihtiyaçlar doğrusunda tabii ki. Bence bir vatandaşlar olarak gelmemesini diliyorum. Ramazanda zaten biliyoruz ki durumlar yine devam ediyor. Bir vatandaş olarak ben karşıyım yani ekmek şuan da bile pahalıdır ekonomi durumuna göre. Biz fırıncılara göre bir şeyler olmasını temenni ediyoruz.”

<strong>Ramazan Öncesi Ekmeğe Zam Gelecek mi?</strong>

Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatının yüksek olmadığını belirten fırıncı Ömer Tarhan ise şunları söyledi:

“Odun 1 milyardı şimdi olmuş 2 buçuk milyar. Vatandaşa sorsan vatandaş diyecek ekmek pahalıdır maliyetini bilmediği için. Maliyet bize odundur elektrik aldı başını gidiyor. Bana ayda 900 gelirken şu an 2500 elektrik faturası geliyor. Odun bir milyardı, şimdi olmuş 2 buçuk milyar para. Elektrik öyle, kağıt öyle, poşet öyle, maya öyle, kira öyle, her şey aldı başını gidiyor. Ekmeğe geldi mi millet diyor ekmek pahalıdır.”

“Ramazandan Önce Zam Gelmesi Farzdır”

Ramazan Öncesi zam gelmesi gerektiğini belirten Tarhan, “Ramazandan önce zam gelmesi farzdır. Farzdan önce şarttır. Çoğu müşteri diyor ki ‘ekmek pahalanmadı mı?’ Yani haktır pahalansa, kimisi diyor ‘ya keşke zam gelmese’ o kendi bütçesine göre hareket ediyor. Diğerinin bütçesi var o da kendi bütçesine göre hareket ediyor.” dedi.

<strong>Ramazan Öncesi Ekmeğe Zam Gelecek mi?</strong>

Ekonomi konusunda zorlandıklarını belirten Metin Kazak, “Bence normaldir. Her sene yaşadığımız şeyler. Ekmek mecbur alacağız bir şekilde Allah veriyor. Bütçesi zorlanmayan insan yok şuanda, bütün insanlar zorluk içerisinde.” diye konuştu.

Zam geleceğini düşünmediğini söyleyen Hacı Özmek ise, şunları söyledi: “Fiyat normal, hem de 3 buçuk bence pahalı yani, 3 veren var belediye 2 buçuğa veriyor. Ben diyorum yapmazlar çünkü uygundur yani. Demek ki kurtarıyor ki 3e veriyor. Niye 3e veriyor o zaman dün akşamda almışım 3e güzelde ekmek çıkarıyor. Benim bütçemi zorlamıyor.”

Zamlara vurgu yapan bir vatandaş, “Ekmek hiç almadığım için bana bütçesi normaldir. Hiç almadığım için bilmiyorum. Olacağı kadar olmuş bari biraz daha olsun.” dedi.

Zamlara alıştıklarını söyleyen Emin Kaya, “Gelirse gelsin ne yapalım, gelmeseydi iyiydi ama geliyor.” dedi.

<strong>Ramazan Öncesi Ekmeğe Zam Gelecek mi?</strong>
<strong>Ramazan Öncesi Ekmeğe Zam Gelecek mi?</strong>
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Öncesi Ekmeğe Zam Gelecek mi?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!