Peynir 200 Lirayı Aştı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te kuru peynir 200-225 TL arasında satılıyor. Kışa doğru fiyatların daha da artması bekleniyor.

Bu yıl yaş peynir, 150 TL’nin üzerinde satıldı. Geçtiğimiz yıllarda 100 kilo peynir alanlar 50 kilo alabildi. Kuru peynir ise şu an 200 TL’nin üzerinde satılıyor.

Geçtiğimiz yıllara oranla peynir fiyatının yükseldiğini belirten peynir satıcısı Tahir Baykan, “Peynir sezonu fena değildi. Diğer yıllara göre fiyatlar bayağı yüksekti ama alım gücü fena değildi. Önceki senelere göre bizim müşteriler önceden 100 kilo alıyordu ama bu sene 50 kilo aldılar. Herkes kendi bütçesine göre alıyor.” dedi.

Kuru peynir fiyatının 200 ile 225 TL arasında olduğunu ifade eden Baykan, “Şu an kuru peynirin fiyatı 200-225 TL arasında gidip geliyor. Kışa doğru 250 TL’de olur. Peynir fiyatı etle yarışır. Herkes peynir yiyor ama herkes et yiyemiyor. Peynir her gün sofrada olması gerekiyor.” diye konuştu.

Peynir maliyetinin artığını belirten Baykan, “Şu an peyniri alıyoruz ve sattığımız peyniri gidip alsak yerine koyamıyoruz. Fiyatlar yüksek. Yaş peynir 100 TL’den başladı 150-160 TL’ye kadar çıktı. Onunda maliyeti 200 TL’yi buluyor. Buzhane ayrı bidonlar almış başını gidiyor. Maliyeti bayağı yüksek. Yeni sezon martın başında başlıyor.” dedi.

Peynir 200 Lirayı Aştı
Peynir Satıcısı Tahir Baykan

Geçtiğimiz yıllara oranla daha az peynir aldıklarını söyleyen Mehmet Şirin Baykan ise, “Peynir fiyatları pahalıdır. Milletin parası yok alıp yesin. Peynir fiyatı 85 TL’den başladı. Şimdi 165 TL oldu. Eskiden peynir ucuzdu. Çok alıyorduk. Şimdi pahalıdır. Para yok çok alalım.” cümlelerini kullandı.

Peynir 200 Lirayı Aştı
Mehmet Şirin Baykan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Peynir 200 Lirayı Aştı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!