Pervari Yaylalarında Ürettiği Balı Dünyaya Satıyor

Pervari Yaylalarında Ürettiği Balı Dünyaya Satıyor

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı yaylalarda 20 arı ile işe başlayarak bal üretimi yapan Cemal Tomris, topladığı balları dünyanın birçok ülkesine gönderiyor.

Siirt’in Pervari ilçesinde bal üretimi yapan Cemal Tomris, ürettiği balları dünya pazarına açtı. Tomris, 20 arı ile başladığı ticari girişimini yaylalardan topladığı balları dünyaya satarak büyütüyor.

Asırlardır üretimi yapılan Pervari balını ticari bir girişime çeviren üretici Cemal Tomris, “Bu işi asırlardır yapan dedelerimizden, büyüklerimizden aldığımız bilgi birikimle, tecrübeyle yapıyoruz. Pervari yaylalarında zengin bir florada bu üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz bu ürünleri de hem yurt içi hem yurt dışındaki bala ilgisi olan insanlara ulaştırmak için büyük bir gayret içindeyiz.” dedi.

“Çocukluktan İlgiliydim”

Bal üreticisi Tomris, “Bunun hikayesi çocukluğa dayanıyor, biz çocukluğumuzda dedelerimizden, amcalarımızdan Pervari bağ evlerinde sonbahar aylarında hasat yaparken bir parça bal elimize verirlerdi. Çok hoşumuza giderdi. Böyle bir ilgi oluştu bizde. İşe kendi başıma aldığım 20 arı ile başladım. Ürettiğim ballar elimde kalıyordu. Eşe dosta veriyordum tabi işyeri daha kurulu değildi. Ballar elimde kalınca tabi bu balları ben nasıl satabilirim nasıl insanlara ulaştırabilirim düşüncesiyle işyeri kurma fikri doğdu bende.” diye konuştu.

“İngiltere, Belçika ve Almanya…”

Ürettiği ballara dünyanın birçok ülkesinden talep olduğunu belirten Tomris, “Genelde bu siparişler İngiltere, Belçika ve Almanya Frankfurt’tan oluyor. Siparişler alıp ulaştırmayı sağlıyoruz.” dedi.

Exit mobile version