Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te Semt Pazarı esnafı tek tek tezgah kapatıyor. Pazar esnafı iş durgunluğundan tezgah kapatıp meslek değiştiriyor.

Satışlarının durgun olduğunu, pazarın boş olduğunu ifade eden esnaf İslam Tuncer, “Satışlarımız durgundur. Pazar boş, kimse yok, kimse bir şey alamıyor. Kim ne derse desin. Fiyatlar her geçen gün değişiyor. Bugün karpuzun kilosunu sekizden alıyorken diğer gün on TL’den alıyoruz.” dedi.

Semt pazarına müşteri girmediğini giren müşterinin de pahalılıktan dolayı bir şey alamadığı için esnafların meslek değiştirdiğini söyleyen Tuncer, “Kimse çalışamıyor piyasa bomboş. Çalışanda zarar ediyor. Tezgahların hepsi boş. Burada ki esnaflar kimi inşaata kimi başka yerlerde çalışıyor.” İfadelerini kullandı.  

 Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor

“Maaşlara On Kuruş Koydu, Zamlara İki Kat”

Zamların maaşlara oranla çok yüksek olduğunu belirten Semt Pazarına alışveriş yapmaya gelen Ali Çiçek, “Fiyatlar çok yüksek. Maaşlara on kuruş koydu, zamlara iki kat koydu. Meyve sebze alamıyoruz. Şimdi pazarlık yaptık ama alamıyoruz.” diye konuştu.

Semt Pazarına alışverişe gelen Mehmet Sıddık Ekinci ise şunları söyledi:

“Fiyatlar çok pahalı. Eskiden iki kilo alırken şimdi yarım kilo alıyoruz. Bu kadar basit.”

 Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor

“Eskiden Üç Kilo Alıyorsa Şimdi 1 Kilo Alıyor”

Eskiden gelen müşteriler üç kilo alıyorken pahalılıktan dolayı şimdilerde bir kilo aldığını söyleyen Esnaf İkramettin Yelin, “Pazarın durumu durgundur zaten alabilen kişi alıyor alamayan zor yani herkesin bütçesi aynı değil. Üç kilo alan bir kiloya düşmüş. Bir kilo alan yarım kiloya düşmüş. Genel olarak pahalılık var. Bu yaz fiyatlarında pahalılık var. Meyve zaten bayağı pahalı. Karpuz iki gündür yükselişe geçmiş. Sebze de aynı durumda. Domates fiyatları yirmi TL’den başlıyor.” dedi.

“Gelen Müşteriler Tepki Gösteriyor”

Semt pazarına giden müşterilerin fiyatlara tepki gösterdiklerini ifade eden Yelin, “Gelen müşteriler tepki gösteriyor. Bizde diyoruz, elimizde olan bir şey yok. Valla bizi de maliyeti kurtarmıyor. Eskiden mesela halden getirdiğimiz sefer kırk 50 TL iken şimdi iki yüz TL’dir. Satışlar yarı yarıya düştü. Eskiden millet kasa kasa alırken şimdi kiloya düşmüş. Kasa alan hiçbir vatandaş yok. Eskiden kalabalık bir aile gelirdi yedi- sekiz karpuz alıp giderdi. Şimdi en küçüğü hangisi ise onu alıp gidiyor.” diye konuştu.

 Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor
 Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor
 Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
 Pazarı Esnafı Meslek Değiştiriyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!