Parası Olmayan Ölsün mü?

Siirt’te Randevu Krizi

Siirtliler Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevu almakta zorlanıyor. Bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu veriliyor.

Hastanede doktor sayısının yetersiz olması nedeniyle randevu almak isteyen vatandaşlara aylar sonrasına randevu veriliyor. Acil ameliyat ve tedavi olması gereken birçok hasta, sağlık hizmetinden yaralanamıyor.

Randevu alınamaması nedeniyle acil servisler dolup taşıyor. Polikliniğe gidemeyen hastalar acil servisine gitmek zorunda kalıyor.

Parası Olmayan Ölsün mü?

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olamayan hastalar özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyor. Özel hastanelerdeki tedavi masraflarını karşılayamayanlar ise, sağlık hizmetinden yaralanamıyor.

Başhekim Neyden Korkuyor?

Ne Haber muhabiri, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan randevu krizini sormak üzere hastane Başhekimi Çağdaş Kaynak ile iletişime geçti. Kaynak, muhabire randevu vermesine rağmen röportaj veya bilgi veremeyeceğini söyledi.

Hastane yönetiminin Siirtlileri bilgilendirmesi gerekirken çekingen bir tavır sergilemesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu.  

Exit mobile version