Öğretmenler Siirt Duvarlarını Süslüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Hükümet Bulvarı Caddesi’nde yenilenen polis evi duvarına resim öğretmenleri ve gönüllerin katılımı ile şehrin değerlerini yansıtan resimler çiziliyor.

Siirt Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen çalışmaya yaklaşık 25 kişilik öğretmen ve gönüllü ekip katıldı.  

Takas Bank Güzel Sanatlar Lisesi’nde resim öğretmeni olarak çalışan Bülent Ongan, “İlk olarak burayı 1997-1998 yılında, Cumhuriyetin 75. Yıl kutlamaları çerçevesinde yapmıştık. Bu duvar o zaman yapıldı, değerlendirildi. Şimdi bir daha, daha farklı bir formla, daha farklı bir şekillerle, farklı resimlerle biraz grafik, insanların dikkatini çekecek resimlerle tekrar başladık.” dedi.

“Siirt’i Yansıtan Değerleri Çiziyoruz”

Siirt’i yansıtan değerlerin resmedildiğini belirten Ondan, “Siirt’i yansıtan değerler var. Fıstık formlarımız, kompozisyonlarımız var. Tillomuz, Veysel Karanimiz, Saat Kulemiz, Ulu Camimiz, Sabatlar gibi çalışmalarımız var. İnsanlar buradan geçerken daha renkli, daha güzel şeyler görecekler.” ifadelerini kullandı.

Siirt’i temsil eden çalışmaların yapıldığını ifade eden resim öğretmeni Leyla Kezer, “Halk Eğitim Merkezi’nde resim öğretmeniyim. Orada kurslar veriyorum. Şu anda burada gönüllü olarak çalışıyorum. Burada Siirt’i temsil eden çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda biraz daha renkli çalışalım. Gençlere hitap edelim istiyoruz. Dün biz gönüllü olarak başladık.” dedi.

Gönüllü olarak ekibe katılan Elif Eren ise, “Okul öncesi öğretmeniyim aslında. Ama burada gönüllü olarak resim yapıyoruz. Halk Eğitim’de resim kursundayım. Siirt’i temsil eden Veysel Karani Türbesi’ni resmetmeye çalıştık.” cümlelerini kullandı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenler Siirt Duvarlarını Süslüyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!