<strong>Öğrencilere Bisiklet Motivasyonu</strong>

<strong>Öğrencilere Bisiklet Motivasyonu</strong>

Siirt Sait Nursi Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları bisikletleri yılsonunda başarılı olan öğrencilere verecek.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından motivasyon düşüklüğü yaşayan öğrencileri teşvik etmek amacıyla her öğretim kademesi için alınan bisikletler başarılı öğrencilere verilecek.

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan okul müdürü Uğur Işık, “İlk dönem kafamda böyle bir proje vardı. Depremin meydana gelmesi ve depremden sonra okulun bir ay tatil edilmesinden sonra öğrencilerin konsantrasyon eksikliği olduğunu ve motive olamadıklarını tespit ettik. Öğretmenler kurulu toplantısında öğretmenlerimizle beraber ortak bir karar aldık. Öğrencileri motive etmek adın böyle bir kara aldık ve hemen iki, üç gün sonra faaliyete geçirdik. Bisikletleri aldık, duyurusunu yaptık. Tabii öğrencilerde bu güzel bir heyecana ve coşkuya neden oldu.” dedi.

Değerlendirmeyi öğretmenler kurulunun yapacağını söyleyen Işık, “4 tane bisiklet aldık. Her kameden bir öğrenciye vereceğiz. Tabii bunun değerlendirmesi öğretmenler kurulu kararıyla tekrar yapılacak. Akademik başarı, davranışsal başarı, devam devamsızlık tespitleri yapılarak öğretmenlerle doğru kişiyi seçip vereceğiz.” diye konuştu.

“Bütün Öğrencilerimizi Teşvik Ediyoruz”

Sadece akademik başarıya bakılmayacak genel bir değerlendirme yapılacak diyen Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece akademik başarıya bakmayacağız. Genel bir değerlendirme yapacağız. Arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ilişkileri, ödevlerini yapıp yapmaması genel bir değerlendirme yapılacak ve doğru kişiye verilecek. Bir birinciye verdiğimiz zaman akademik başarı yönünden birinci olacak kişi hemen hemen bellidir. İkinci olacak kişi de hemen hemen bellidir ama biz diğer öğrencilerimizin de teşvik edilmesi adına genel bir değerlendirme yapacağız. Akademik başarı bunlardan biri. Devam devamsızlık, davranışsal başarı, destekleme ve yetiştirme kurslarına katılım, arkadaşları ve öğretmenleriyle olan iletişim bunların hepsine bakılıp genel bir değerlendirme yapılıp verilecek kişi öğretmenler kurulu tarafından seçilecektir.”

Bisiklet etkinliğinin öğrencileri ekstra motive ettiğini söyleyen okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Taliye Ergüne Ekinci, şöyle konuştu:

“Bisiklet etkinliği öğrencilerimizi ekstra motive etti. Bir heyecan geldi. Gerçekten bir boş vermişlik vardı. Dersleri önemsemediklerini fark ettik. O yüzden çocuklar için güzel bir etkinlik olacağını düşündük. Hem de ders başarılarının artması adına onlar için güzel olacağını düşündük ve öğretmenleri kurulunda böyle bir karar aldık. Hemen faaliyete geçtik. Bu şekilde bir etkinlik düzenledik. Finansmanı büyük çoğunluğunu biz öğretmen arkadaşlar temin ettik.”

“Sadece Birincinin Kazanması Bence Adaletsizlik Olurdu”

Bisiklet etkinliğinden dolayı mutlu olduğunu belirten 6. sınıf öğrencilerinden Ayşe Naz Gödek, şunları söyledi:

“Bisiklet etkinliği çok güzel oldu. Derslerimizi boş verdiğimiz zamanlarda bizi toparladı. Aynı zamanda sadece en baştakinin değil mesela ödevleri yapıp yapmamamıza bakılması da çok iyi oldu. Çünkü sadece birincinin kazanması bence adaletsizlik olurdu. Böyle olması herkesin dört kolla derslerine sarılmasına çağırdı bizi. Ben kendim alabileceğimi düşünüyorum ama diğer sınıf arkadaşlarım da kazanabilir. Onlar da dört kolla derslerine sarıldılar. Hiç ödevlerini yapmayanlar ödevlerini yapmaya başladı, hiç ders çalışamayan ders çalışmaya başladı.”

Exit mobile version