“Mezarlıklar İçin Yeterli Alan Sağlanmalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, şehirdeki mezarlık sayısındaki yetersizliği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, “Pek çok kentsel işlev için yetersiz kalan ve pahalılaşan kent toprağında, giderek büyüyen bir ihtiyaç olarak mezarlık alanlarına daha fazla yer ayrılması gerekmektedir. Ne yazık birçok kentte ciddi anlamda mezarlık alanı sorunu bulunmaktadır. Mezarlık sorunu olan kentlerden birisi de Siirt’tir.” dedi. casino

Mezarlıklar için yeterli alanın ayrılması gerektiğini belirten Bakırhan, “Siirt’te kentleşmenin hızı karşısında pek çok işlev için yetersiz kalan kent toprağında ölüler için yer bulmak, çözülmesi gereken ciddi sorunlardan biri haline gelmektedir. Sürdürülebilir kentler için diğer kentsel kullanımlarda olduğu gibi mezarlık alanlar için de Siirt’te yeterli ve uygun toprağın sağlanması gerekmektedir.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları sordu:

  1. Siirt’te yurttaşların mezarlık alanı konusunda yaşadıkları mağduriyetten haberdar mısınız? Siirt’teki mevcut mezarlık alanlarının kent için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?
  2. Siirt’te yurttaşların mezarlık alanı konusunda yaşadıkları sorunları çözmek için yeni geniş bir alanın mezarlık alanı olarak belirlenmesi hususunda bakanlığınıza bağlı Siirt Belediyesinin bir çalışması olacak mıdır?
  3. Siirt’te kent yönetiminde söz sahibi olan kurumların yeni bir arayış içerisine girerek artan mezarlık alanı ihtiyacını çözmeye yönelik ne gibi bir planlamaları vardır?
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Mezarlıklar İçin Yeterli Alan Sağlanmalı”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!