Mardin’de Yeni Bir Antik Kent Olmaya Adaydı: Çöplük Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de yeni bir antik kent olmaya aday olan Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’ndeki SİT alanı içindeki tarihi kalıntılar, kaderine terk edilirken, çöpten geçilmez hale geldi.

Mardin‘in Artuklu ilçesi 13 Mart mahallesinde bulunan SİT alanı içindeki tarihi kalıntılar kaderine terk edildi. Çöp yığını içinde olduğu gibi duran ve bir dönem Mardin’de yeni bir antik kent olmaya aday gösterilen alanın içler acısı hali görenlerin yüreğini burkuyor. Tarihi kalıntıların üzerinde beton yığınları, çöpler ve alkol şişeleri iç acıtan görüntülere sahne olurken, yıllardan bu yana dokunulmayan alanın ne zaman koruma altına alınacağı ise bilinmiyor. 

Mardin turizmi için yeni bir uğrak yeri olmaya aday olan alanın bugün bir taraftan alkol merkezi bir taraftan uyuşturucu mekanı haline getirilmesi ve kaderine terk edilmesi vatandaşları da rahatsız ediyor.  

Vatandaşlar söz konusu alanın güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtirken, hem turizme yeni bir mekan kazandırılması hem de ortaya çıkan kötü görüntünün ortadan kaldırılması talebinde bulunuyor. 

Mardin Haber – Bayram Kerimoğlu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’de Yeni Bir Antik Kent Olmaya Adaydı: Çöplük Oldu
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!