Mardin’de Taziye Sahipleri Dolandırıcıların Hedefi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de bir süredir kendilerini yakınlarını kaybedenlerin akrabaları olarak tanıtan bazı kişilerin taziye sahiplerinden yol parası talep ederek dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Mardin’de sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan taziye sahipleri bir süredir dolandırıcıların hedefi olmaya başladı. Kendilerini taziye sahibi ya da yakınlarını kaybeden kişiler ile yakınlarını kaybedenlerin yakınları olarak tanıtan kişiler, taziye sahiplerini dolandırmaya çalışıyor. 

Taziye sahiplerinden taziyeye gelmek istediklerini ancak ekonomik durumlarının el vermemesi nedeniyle gelemediklerini belirterek, para talebinde bulunan şahıslar, bu yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdı. 

Konuya dair taziye sahipleri vatandaşlara uyarıda bulunarak, kendilerini bu şekilde arayanlara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Taziye mesajlarını yayınlayan sosyal medya hesaplarından da bu konuda uyarılar yapıldı. 

Yapılan uyarılarda “İnsanların acılı ve duygusal olduğu anı fırsat bilerek vefat edenin yakınıymış gibi taziyeye gelmek istediklerini ‘vefat edenin yakınıyız arkadaşıyız yol parasını gönderin, borcu vardı bize, maddi durumumuz iyi değildir, sadakalarınızı bize verin’ gibi taleplerde bulunuyorlar. Bu tür dolandırıcılara karşı tedbirli olunması ve itibar etmemenizi tavsiye ediyoruz” denildi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’de Taziye Sahipleri Dolandırıcıların Hedefi Oldu
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!