Mardin – Artuklu Belediyesi’ne Haciz Başlatıldı: “Gerekirse Çadırda Hizmet Götüreceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’in Artuklu Belediyesi’ne eski dönemden kalan borçlar nedeniyle haciz işlemi başlatıldı. Konuya dair açıklama yapan Eş Başkanlar, “Bizler gerekirse belediyenin dışında çadırda da olsa hizmetimizi götüreceğiz” dedi.

Mardin’in büyükşehir olmadığı 2011 yılında Yalım Belde Belediyesi’nin bir arazi ile ilgili yaptığı işlemden kaynaklı oluşan ve bugüne kadar ödenmeyen borç, Artuklu Belediyesi’ne devredildi. Borçlarla ilgili 2021 yılında açılan ve 2024 yılının Nisan ayında sonuçlanan mahkeme kararını gerekçe gösteren bir alacaklı, Artuklu Belediyesi’ne haciz işlemi başlattı.

Belediye, borçla ilgili gönderdiği yazıda şu bilgi notunu paylaştı:

“Mardin İli Artuklu İlçesi Yalım Mahallesi 2009 ada 1 no’lu parseldeki taşınmaz Mülga Mardin Belediyesinin 06.09.2013 tarih ve 2013/85 sayılı meclis kararıyla uygulama imar planı sınırları dahilinde yol olarak planlanmıştır. 2023 yılında Mardin 1. Asliye hukuk mahkemesinde ikame edilen dava ile taşınmaza ilişkin kamulaştırmasız el atma ve ecrimisil bedeli talep edilmiştir. Yerel mahkeme tarafından davacı lehine karar verilmiş olup söz konusu karar istinaf kanun yoluna götürülmüştür. Dosya şu anda Diyarbakır bölge adliye mahkemesinde olup derdesttir. Davacı tarafça mahkeme ilamı son 3 aylık süreçte Mardin İcra Dairesinin 2024/10391 sayılı dosyasıyla icraya konulmuştur.”

Haciz işlemi kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı memurları ile alacaklının avukatları bugün Belediyeye giderek haciz işlemi gerçekleştirmek istedi. Haciz işlemi sırasında Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker ile avukatlar arasında tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışmanın ardından haciz memurları ve avukat belediyeden ayrılırken Belediye Eş Başkanları Amak ve Ölker, konuya dair basına açıklamalarda bulundu.

“Hoşgörü İle Karşılanacak Bir Durum Değil”

Belediye binasında yapılan açıklamada, ilk olarak konuşan Eş Başkan Ölker, yapılmak istenen haciz işlemini kabul etmediklerini belirterek, “Bizlerle diyaloğa girmeden direk haciz işlemine başlanması hoşgörü ile karşılayacağımız bir durum değildir” dedi.

Mardin - Artuklu Belediyesi’ne Haciz Başlatıldı: “Gerekirse Çadırda Hizmet Götüreceğiz”

 “Vatandaşı Mağdur Etme Taraftarı Değiliz”

Ardından söz alan Eş Başkan Amak, Belediyeyi devralmalarının ardından yaptıkları incelemede Belediyenin yaklaşık olarak 170 milyon TL borçlandırıldığını, kasanın da sıfırlanarak bırakıldığını ifade etti.

Görevde oldukları 4 aylık süre içinde çeşitli projelerin hazırlıklarını yaptıklarını ve geçmiş dönemden eksik kalan çalışmaları tamamlamakla meşgul olduklarını dile getiren Amak, “Bizler bu konularda vatandaşın mağdur edilmesi taraftarı değiliz. Alacaklıların alacaklarını tahsil etmesi yönünde elimizden gelen tüm imkanları sağlamakla mükellef olduğumuzu geçmişte de söyledik” dedi.

Kendilerinin mazbatalarını almalarından 10 gün kadar sonra alınan bir haciz kararı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Amak, “Yani biz daha belediyeyi devir almamışız. Bize haciz işlemi yapılmak isteniyor. Bugüne kadar neyi beklediler? Neden bugüne kadar bu işlemler yürütülmedi?” ifadelerini kullandı.

“Çadırda da Olsa Hizmet Götüreceğiz”

Alacaklıyı mağdur etmeyecek şekilde ödeme yapmaya hazır olduklarını kaydeden Amak, kendilerinin makam koltuklarına ihtiyacı olmadığını, koltukları haciz etmek isteyenlerin, haciz işlemini yapabileceklerini söyledi.

Belediyeden makam koltukları ve araçların dışında bir şeyin haciz edilemeyeceğine dikkat çeken Amak, “Bizler gerekirse belediyenin dışında çadırda da olsa biz hizmetimizi götüreceğiz. Her ne kadar hizmet yapmamaya dönük özel engeller oluşturulsa da bizler engelleri tanımayacağız ve halka hizmetimizi sürdüreceğiz” dedi.

Mardin - Artuklu Belediyesi’ne Haciz Başlatıldı: “Gerekirse Çadırda Hizmet Götüreceğiz”

“Hakaret Edildi”

Talep etmelerine rağmen bankaların kendilerine teminat mektupları vermediğine de dikkat çeken Amak, şu ifadeleri kullandı:

“Kendi taşınmazlarımızı tebliğe koymamıza rağmen bunlar kabul edilmedi. Yani olayın buraya gelmemesi için belediyenin olanaklarını seferber etmemize rağmen, hukukçu arkadaşlar bu konuda özel çaba harcamasına, bizler özel çaba harcamamıza rağmen art niyetli olan bazı kişiler özellikle bu süreçte belediyeyi meşgul ederek, Artuklu Belediyesi’nin gündemini değiştirmeye dönük bir pratik içine girmektedir. Yaklaşımı sizlerin de görmesini isterdim ama basından ve halkımızdan çekindikleri için bırakıp gittiler. Önümüzdeki hafta bunlar tekrardan gelecek ve belediyede alıp götürebilecekleri ne varsa tutanaklarıyla beraber alıp götürecekler. Bugün gelerek icra memurlarını bize tehdit sopası olarak gösterdiler. Ne zaman ki, biz gelin işleminizi yapın dediğimizde tepkileri hakarete ulaşıyor. Ne zaman böyle dediğimizde ses tonlarını belediye içinde yükselterek, hakarete varan bir yaklaşım sergilediler. O kişilerin bilinçli olarak gönderildiğini düşünmekteyiz. Umarım biz yanılırız.”

Kaynak: Mardin Haber – Bayram KERİMOĞLU

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin – Artuklu Belediyesi’ne Haciz Başlatıldı: “Gerekirse Çadırda Hizmet Götüreceğiz”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!