“LGS TERCİHLERİNDE YÜZDELİK DİLİME DİKKAT!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercihleri başladı. Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Mihraç Özcan, tercihlerde puan yerine yüzdelik dilime dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Ne Haber’e özel açıklamalarda bulunan Özcan, LGS 2021’in diğer yıllara oranla daha zorlu olduğunu ve özellikle matematik sorularının belirleyici olacağını söyledi.

Tercihlerde yerel ve merkezi yerleşimlere dikkat etmek gerektiğiniz ifade eden Özcan, “Toplamda 15 tercih hakkı var. Bunlardan 5 tanesi yerel yerleşim, 10 tanesi ise merkezi yerleşim. Yerel yerleşim, adrese dayalı olup 5 tercih yapma zorunluluğu var. Yerel yerleşimde birinci etken adrese yakın olan okullar olması, ikinci etken ise okul diploma notudur.” dedi.

Merkezi yerleşimde ise istenilen her hangi bir okulun tercih edilebileceğini söyleyen Mihraç Özcan, “10 tane de merkezi yerleşim yapma hakkımız var. Merkezi yerleşimde istediğimiz yere tercih verebiliriz. Bunun dışında bir de pansiyon okul tercihlerimiz var. Öğrencimiz yerel ve merkezi yerleşimle yerleşemediği takdirde istediği şehirlerdeki pansiyon okullarını tercih edebilmekte.” cümlelerini kullandı.

Yüzdelik Dilime Dikkat!

Özcan, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

LGS tercihlerinde puan baz alınarak hareket edilmez, tercihler yüzdelik dilime göre yapılır. Yüzdelik dilim; sınava giren öğrenci sayısı, okulların belirlediği kontenjan ve sınava giren öğrencilerin başarısına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“LGS TERCİHLERİNDE YÜZDELİK DİLİME DİKKAT!”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!