LGS SINAVI ÖNCESİ NELER YAPILMALI?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te 7 bin 311 öğrencinin gireceği LGS sınavı öncesi Rehberlik Öğretmeni Abdulaziz Demir, dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Sınavın yaklaşmasıyla beraber stresin arttığını belirten Demir, “Özellikle havaların ısınması, sınavın yaklaşması öğrencilerin bu süreçte pasivize edip olabildiğince çalışmalarından uzak kaldığını görebiliyoruz. Bu son süreçte artık çocuklara konularınızı bitirin ya da konular çalışın değil de daha çok soru çözün ya da deneme çözün şeklinde telkinlerde bulunmamız daha yararlı olacaktır.” dedi.

Konu eksiği olan öğrencilerin ağırlıklı olarak sınavda çıkan konulara çalışması gerektiğine vurgu yapan Rehberlik Öğretmeni Demir, “Eğer konu eksiği çok fazlaysa belli başlı bazı konulara yönelmek gerekir. Bu konular da sınavda ağırlıkta soru çıkan konular olmalı. Bu tarz bir konuya kalan sürede iyice hakim olunması öğrenciye bir noktada katkı sağlayacaktır. Ancak bu süreçte soru çözmesi, deneme çözmesi veya deneme ve soru üzerinden konuyu öğrenmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte fedakarlık yapılması gerektiğinin ifade eden Demir, “Mümkün mertebe bu son düzlükte artık fedakarlıkta bulunulması gerekiyor. Günlük çalışma süresini ve soru çözme sayısını arttırmak gerekiyor. Birçok öğrenci bu süreçte çalışmayı bırakıyor ya da çalışmaktan uzaklaşıyor. Havalar ısındığı için malum pandemiden dolayı öğrenciler ev hapsinde. Sürekli kapalı ortamda kalıyorlar, deşarj olabileceği bir ortam yok. Havalar ısınınca, kısmi olarak yasaklar da kalkınca öğrenciler. dışarıda daha fazla vakit geçiriyor. Bu süreçte kendini eve kapatabilen, kendine hakim olabilen öğrenciler diğer öğrencilere nazaran bir tık daha ilerleyebiliyor. Öğrenci bu süreçte daha fazla soru çözebilir, daha çok çalışabilirse birçok arkadaşını geride bırakabilecektir.” sözlerini kullandı.

“Son Günlerde Beslenmeye Dikkat Etmek Gerekiyor”

Öğrencilerin mümkün mertebe beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Demir, “Son 1 hafta ya da 15 gün kala öğrencilerin hasta olma gibi bir lüksü yok. Çünkü basit bir gribal bir enfeksiyon bile öğrencinin 1 haftasını alıyor. Bu süreçte öğrencilerin daha çok beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Sınav sabahı bir öğrenci günlük rutin yaptığı kahvaltıyı yapıp sınava öyle gitmeli. Çünkü bünye ve mideye giren besin bir anda değişince vücut buna tepki veriyor ve öğrencinin sınavına mal oluyor.” diye konuştu.

Demir, “Sınava sevdiğiniz ya da başarılı olduğunuz dersten başlanılmasını tavsiye ediyorum. Sevdiğiniz dersten ya da başarılı olduğunuz dersten başlamanız sınav stresini azaltır. Öğrenciler ilk sorudan takılıp sınavının büyük bir bölümünü o soruya ayırır ve zaman kaybı yaşar.  Biz ise bilmedikleri soruyu atlamayı, bildikleri sorulardan devam etmelerini, kalan zamanlarını ise bilmedikleri sorulara harcamalarını öneriyoruz. Birçok öğrencinin sınavı, konuyu bilmemesinden değil sınav anındaki heyecanından ve stresten kaybettiğini biliyoruz. Bu noktada öğrencilerimize bunun dünyanı sonu olmadığı, bir basamak olduğunu anlatıyoruz.” dedi.

Demir, sözlerini şu cümlelerle bitirdi:

Öğrencilerin kalan bu sürede çıkmış sorulara mutlaka bakması gerekiyor. Bildiğimiz, hakim olduğumuz sorularla karşılaştığımız zaman stresimiz minimum seviyeye inecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LGS SINAVI ÖNCESİ NELER YAPILMALI?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!