KYK KREDİ FAİZLERİ SİLİNDİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK kredi borcu düzenlemesini duyurdu! İşte yeni uygulama:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren KYK kredi ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, KYK kredisi ödemelerinden hiçbir zaman faiz alınmadığını, enflasyonun artması ile öğrencilerin mağdur olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu duruma razı gelinemeyeceğini belirterek düzenlemeyi duyurdu. Erdoğan, KYK kredi faizlerinin silindiğini, bundan sonra sadece ana para ödemesinin alınacağını bildirdi. İşte KYK kredi faizi düzenlemesi ile ilgili haberin detayları…

KYK kredi borcu faizleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen Kabine Toplantısı açıklamayı yaptı. Erdoğan, 5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren öğrenim kredileri ile ilgili muhalefetin algı yaptığını ifade etti. Erdoğan, hiçbir zaman KYK kredilerinden faiz alınmadığını ifade etti, “Bay Kemal faizden bahsediyor. Gel sıkıyorsa ispatla. Kimden faiz almışız.” dedi. Erdoğan, KYK kredi borcu ödemelerinin enflasyonun yükselmesi ile öğrencilerin üzerinde yük oluşturduğunu, buna da rıza gösterilemeyeceğini belirtti. Erdoğan, “Gençlerimizi bu yükün altında bırakamazdık. Kredi geri ödemelerinin alınan rakamı üzerinden ödenmesine karar verdik. Ana para geri alınacak.” dedi.

“KYK KREDİLERİ ALINAN ANAPARA KADAR GERİ ÖDENECEK”

Kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Yılbaşında bu rakamları yine artıracağız. Öğrenim kredisi başvuran her öğrenciye veriliyor. Alınan kredilerin ödemeleri mezun olduktan 2 sene sonra alınmaya başlanıyor. İş bulamadıysa bu genç ödemeyi E-Devlet üzerinden erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredilerin ödemeleri yurt içi piyasa endeksi üzerinden alınıyor. Hiçbir zaman kredi faizi uygulaması yapmadık. Bay Kemal faizden bahsediyor. Gel sıkıyorsa ispatla. Kimden faiz almışız. Son dönemde enflasyonun arzu edilmeyen rakamlara yükselmesi istenmeyen rakamların ortaya çıkmasına neden oldu. Gençlerimizi bu yükün altında bırakamazdık. Kredi geri ödemelerinin alınan rakamı üzerinden ödenmesine karar verdik. Anapara geri alınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KYK KREDİ FAİZLERİ SİLİNDİ!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!